​За минулу добу російські окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил

Найбільш напружена ситуація 1 вересня зберігалась на Маріупольському напрямку. Загалом тут було зафіксовано 6 випадків порушень окупантами умов «шкільного» перемир’я



Брифінг представника прес-центру ООС 02.09.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалась під повним контролем наших підрозділів та мала ознаки до зниження напруженості на окремих напрямках. Противник продовжує здійснювати поодинокі обстріли всупереч досягнутим домовленостям.

Всього за минулу добу, 1 вересня, російські окупаційні війська 11 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Використання озброєнь, заборонених Мінськими домовленостями, не зафіксовано.

На Луганському напрямку противник зосередив свою активність в районі населеного пункту Кримське. Під час обстрілів ворог активно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. Об’єднані сили вживали адекватних заходів. Ситуація на цьому напрямку контрольована.

На Попаснянському напрямку обстрілів противника за минулу добу не зафіксовано.

Поблизу населеного пункту Троїцьке, що на Світлодарському напрямку, ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил із гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Також противник застосував гранатомети для здійснення вогневих провокацій в районі населеного пункту Південне, що на Горлівському напрямку. Об’єднані сили продовжують надійно утримувати оборону на цих ділянках та зберігають повний контроль над ситуацією.

На Донецькому напрямку минула доба пройшла без обстрілів з боку російських окупаційних військ.

Найбільш напружена ситуація 1 вересня зберігалась на Маріупольському напрямку. Загалом тут було зафіксовано 6 випадків порушень окупантами умов «шкільного» перемир’я.

Російські окупаційні війська обстріляли позиції Об'єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне та Широкине. На цьому напрямку противник активно застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил на Приазов’ї зберігають контроль над ситуацією та вживають необхідних заходів для припинення вогню противника.

Минулої доби на Маріупольському напрямку внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав осколкові поранення. Його було вчасно доставлено до шпиталю, наразі його життю нічого не загрожує.

Також минулої доби під час виконання бойового завдання на Світлодарському напрямку внаслідок підриву на вибуховому пристрої один військовослужбовець загинув, ще одного було поранено. Докладніше про цю подію доповість командир окремого розвідувального батальйону Сергій Високолян.

Далі – пряма мова:

«Використовуючи перемир'я, військовослужбовці приділяють увагу укріпленню оборонних позицій. Проте під час таких робіт в підрозділі стався трагічний випадок. Так, під час проведення інженерних робіт із обладнання спостережного посту, старший позиції разом із своїм підлеглим виконували роботи щодо вдосконалення фортифікаційного обладнання посту.

Під час виконання робіт стався вибух невідомого вибухового пристрою, в результаті чого один військовослужбовець отримав осколкові поранення несумісні з життям. Старший спостережного посту отримав множинні осколкові поранення. Після надання первинної медичної допомоги постраждалого було доставлено до військового медичного закладу. Стан його здоров'я – стабільний.

Командування військової частини висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблого. За даним фактом у частині призначено службове розслідування з метою виявлення усіх причин та обставин даної трагедії та попередження подібних випадків у майбутньому».

Поточної доби російські окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню. Сьогодні зазнали обстрілів позиції Об'єднаних сил в районах населених пунктів Мар’їнка, Лебединське та Кам'янка. Вогонь вівся з гранатометів різних типів та стрілецької зброї. У ході вогневого зіткнення одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Російські окупаційні війська, всупереч досягнутим домовленостям із припинення вогню, здійснюють провокативні обстріли на окремих напрямках. Найбільше напруження зберігається поблизу населеного пункту Кримське на Луганщині та на Маріупольському напрямку.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Наші підрозділи вживають усіх необхідних заходів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій, збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення. У кожному випадку відкриття вогню противником командири підрозділів, що обороняються, вживали адекватних заходів.

За даними розвідки, протягом минулої доби знищено трьох та поранено двох окупантів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 9209 транспортних засобів та 9800 осіб, 3 особи затримані за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 3 факти незаконного поводження зі зброєю та 8 фактів незаконного обігу наркотичних речовин.

Із незаконного обігу вилучено:

- 106 шт. набоїв 5,45 мм;

- 15 шт. набоїв 7,62 мм;

- 114 шт. набоїв 5,6 мм;

- 50 гр. пороху;

- 1 шт. снаряд 30 мм;

- 1 шт. мінний детонатор;

- 3 шт. гранат РГД-5;

- 3 шт. гранат Ф-1;

- 1 шт. пістолет ПМ з двома магазинами;

- 1 шт. обріз ІЖ-16.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. Протягом першої половини дня 1 вересня окупанти вибірково впускали на тимчасово окуповану територію України транспортні засоби та громадян, а на підконтрольну Україні територію не випускали нікого. У другій половині дня ситуація змінилася, і громадяни з тимчасово окупованої території почали потрапляти на контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало 6819 осіб та 896 транспортних засобів. 20 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

На КПВВ «Гнутове» на виїзд до тимчасово окупованої території України під час спільного з працівниками ДФС огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України виявлено тютюнові вироби з приховуванням в конструктивних особливостях транспортного засобу. Товар та транспортний засіб вилучено представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил. Сума оцінки товару склала 312 400 грн.

Військовослужбовці української сторони СЦКК продовжували забезпечувати координацію та супроводження проведення ремонтно-відновлювальних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська та монтажу нової ділянки водогону у селищі Золоте-5.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил супроводжено фахівців водоканалу «Станично-Луганського департаменту» та робітників на КПВВ «Станиця Луганська» з метою проведення робіт із налагодження системи водопостачання, водовідведення та реконструкції КПВВ. Також доставлено гуманітарну допомогу до однієї зі шкіл селища Новотроїцьке та школярам населеного пункту Гранітне.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.