​За минулу добу російські окупаційні війська 31 раз відкривали вогонь по наших позиціях

Найбільшу активність з боку російських окупаційних військ минулої доби відмічено на Маріупольському напрямку. Загалом тут було зафіксовано 14 обстрілів позицій наших військ



Брифінг представника прес-центру ООС 06.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил мала ознаки до загострення на окремих напрямках, проте залишалась під повним контролем наших підрозділів. Всупереч умовам «шкільного» перемир’я, спостерігається зростання вогневої активності противника.

Всього за минулу добу, 5 вересня, російські окупаційні війська 31 раз відкривали вогонь по наших позиціях. Озброєння, заборонене Мінськими угодами, не застосовувалось.

На Луганському напрямку ворог зі станкових гранатометів обстріляв оборонців населеного пункту Сизе, зі стрілецької зброї – захисників Станиці Луганської. Найбільшу активність на цьому напрямку окупанти традиційно проявляють в районі Бахмутської траси. Вчора, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, окупанти шість разів відкривали вогонь по наших позиціях в районі населених пунктів Кримське і Новотошківське. В ході ведення бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав осколкових поранень.

Підрозділи Об’єднаних сил на Луганському напрямку надійно утримують займані рубежі та, у разі загрози життю військовослужбовців, черговими вогневими засобами вживають заходів до подавлення вогневої активності противника.

На Попаснянському напрямку вчора зранку російські окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Золоте. Об’єднані сили вжили необхідних заходів, в тому числі й вогневого впливу, для забезпечення повного контролю над ситуацією на цьому напрямку. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли.

На Світлодарському напрямку минула доба пройшла з дотриманням усіх вимог «шкільного» перемир’я.

На Горлівському напрямку російські окупаційні війська вчора з великокаліберних кулеметів відкривали вогонь в бік наших позицій поблизу населеного пункту Шуми. Також вогнева провокація противника із застосуванням гранатометів та великокаліберних кулеметів зафіксована в районі Новгородського. Об’єднані сили продовжують надійно утримувати оборону на цих ділянках та зберігають повний контроль над ситуацією.

На Донецькому напрямку ворог минулої доби застосував проти військовослужбовців Об’єднаних сил гранатомети та стрілецьку зброю поблизу населених пунктів Опитне, Піски та Мар’їнка.

В районі Красногорівки окупанти надвечір намагалися спровокувати наших захисників на вогонь у відповідь обстрілом з великокаліберних кулеметів. За даними української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, в результаті злочинних дій російських окупаційних військ згоріло два житлових будинки.

Втрат серед особового складу на Донецькому напрямку не допущено, ситуація залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

Найбільшу активність з боку російських окупаційних військ минулої доби відмічено на Маріупольському напрямку. Загалом тут було зафіксовано 14 випадків порушення режиму припинення вогню згідно з умовами «шкільного» перемир’я.

Із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти упродовж доби здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.

О 18.45 окупанти зосередили вогонь по одному з опорних пунктів Об'єднаних сил в районі Водяного. Підрозділи, що обороняються, наявними засобами та підрозділами підтримки вогневу активність противника подавили. Проте в ході бою отримав смертельне поранення старший матрос Максим Авдієнко. Будучи номером розрахунку чергового вогневого засобу, за командою командира підрозділу відкрив вогонь по противнику у визначеному секторі для припинення обстрілу наших позицій. Вмілими діями чергового вогневого засобу вогонь противника був припинений. Завдяки цьому вдалося зберегти життя та здоров'я бойових товаришів матроса Авдієнка. На жаль, сам Максим Авдієнко отримав важке осколкове поранення. Його вчасно було евакуйовано та усіма методами продовжувалася боротьба за його життя. Проте рана була смертельною. За проявлену мужність Максима Авдієнка представлено до державної нагороди посмертно.

Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію на цьому напрямку та готові до будь-яких провокацій противника.

Минулої доби ще двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення на Маріупольському напрямку.

Сьогодні вночі російські окупаційні війська вкотре порушили «шкільне» перемир’я, здійснивши 4 обстріли позицій Об’єднаних сил. Вогневі провокації російських окупаційних військ із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї зафіксовані в районі Мар’їнки на Донецькому напрямку. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник обстріляв наші позиції поблизу населених пунктів Чермалик і Водяне на Маріупольському напрямку. Втрат серед наших захисників не допущено.

За даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено, ще п’ятеро отримали поранення.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Не зважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує вогневі провокації уздовж усієї лінії розмежування. Найбільше напруження зберігається в районі Бахмутської траси на Луганщині та на Маріупольському напрямку.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів і позицій та збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 9341 транспортних засобів та 9241 особа, 2 особи затримані за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 10 фактів незаконного поводження зі зброєю та 14 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу вилучено:

- 2 шт. гранат Ф-1 без запалу;

- 5 шт. гранат РГД-5;

- 1 шт. пістолет ТТ.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі крім тимчасово закритого з 2 по 7 вересня КПВВ “Станиця Луганська”.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 15,5 тисячі осіб та більше 2,5 тисячі транспортних засобів. 2 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Військовослужбовці української сторони СЦКК продовжували забезпечувати координацію та супроводження проведення ремонтно-відновлювальних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська, проведення огляду та ремонтно-відновлювальних робіт Попаснянського районного водоканалу на ділянці Попасна – Золоте-3 та монтажу нової ділянки водогону у селищі Золоте-5. Також продовжується забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Підрозділи цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил доставили продукти харчування місцевому населенню селища Луганське, а також навчальну та художню літературу від одного з вітчизняних видавництв – учням трьох шкіл міста Авдіївка. Крім того, групою ЦВС супроводжено ремонтну бригаду Попаснянського водоканалу до водогону Попасна – Катеринівка, яка після проведення ремонтних роботи відновила водопостачання.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.