​За минулу добу російські окупанти 32 рази відкривали вогонь по наших позиціях

Найбільш напруженою залишається обстановка на Маріупольському напрямку. Загалом за минулу добу тут було зафіксовано 16 випадків порушення режиму припинення вогню



Брифінг представника прес-центру ООС 08.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил мала ознаки до загострення, проте залишалась під повним контролем наших підрозділів. Всупереч умовам Мінських угод та «шкільного» перемир’я, ворог знову вдався до застосування важкого озброєння.

Всього за минулу добу, 7 вересня, російські окупаційні війська 32 рази відкривали вогонь по наших позиціях, тому числі й з використанням артилерії 152 калібру та мінометів 120 калібру.

На Луганському напрямку ворог з гранатометів обстріляв оборонців населеного пункту Малинове, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – захисників Щастя. Найбільшу активність на цьому напрямку окупанти традиційно проявили поблизу населеного пункту Кримське. Минулої ночі ворог здійснив тут обстріл позицій Об’єднаних сил із застосуванням артилерії 152 калібру. Упродовж дня противник тричі з гранатометів різних типів та стрілецької зброї відкривав вогонь в бік наших захисників. В ході ведення бойових дій один український військовослужбовець зазнав легкого поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил на Луганському напрямку надійно утримують займані рубежі та, у разі загрози життю військовослужбовців, черговими вогневими засобами вживають заходів до подавлення вогневої активності противника.

На Попаснянському напрямку російські окупаційні війська вчора двічі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил. Вогневі провокації противника зафіксовані в районах населених пунктів Оріхове та Катеринівка. Об’єднані сили вжили необхідних заходів, в тому числі й вогневого впливу, для забезпечення повного контролю над ситуацією на цьому напрямку. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли.

На Світлодарському напрямку ворог тричі застосував станкові гранатомети по позиціях поблизу Луганського та Світлодарська. Вчора в районі Світлодарська також було зафіксовано використання бойовиками мінометів 120 калібру. Об’єднані сили продовжують утримувати ситуацію під контролем, втрат серед особового складу не допущено.

На Горлівському напрямку російські окупаційні війська зі стрілецької зброї відкривали вогонь в бік наших позицій поблизу населеного пункту Новгородське. Вогневі провокації противника із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї зафіксовані вчора в районі Південного.

Найбільшого напруження ситуація на Горлівському напрямку набула о 13.30, коли противник переніс вогонь по опорного пункту, що на околиці Новгородського. Так, окупанти відкрили вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім цього, противником застосовувалися трасуючі боєприпаси для підпалу сухостою та околиць Новгородського. Чергові вогневі засоби підрозділу, що обороняється, відкрили вогонь на подавлення вогневих точок противника. О 13.45 вогневі провокації з боку окупантів були припинені. Силами військовослужбовців Збройних Сил України пожежу було локалізовано. На жаль, в ході бою отримав поранення військовослужбовець Об'єднаних сил Владислав Карпун. Його негайно евакуювали до лікувального закладу, де військові лікарі протягом 6 годин боролися за його життя. Проте рани виявилися смертельними. За проявлені мужність та героїзм Владислава Карпуна представлено до державної нагороди посмертно.

На Донецькому напрямку ворог минулої доби застосував гранатомети та стрілецьку зброю проти військовослужбовців Об’єднаних сил, які тримають оборону в районі Авдіївки. Ще одна вогнева провокація противника зі стрілецької зброї зафіксована поблизу населеного пункту Опитне. Один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил в ході вогневого зіткнення в районі Авдіївки отримав поранення.

Найбільш напруженою залишається обстановка на Маріупольському напрямку. Загалом за минулу добу тут було зафіксовано 16 випадків порушення режиму припинення вогню згідно з умовами «шкільного» перемир’я.

Із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти упродовж доби здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Водяне. Втрат серед наших захисників на Приазов’ї не допущено, військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію на цьому напрямку та готові до будь-яких провокацій противника.

Від початку поточної доби противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Лебединське та Гнутове з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Не зважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує вогневі провокації уздовж усієї лінії розмежування, в тому числі й із застосуванням важкого озброєння. Найбільше напруження зберігається на Луганському та Маріупольському напрямках.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів і позицій та збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, минулої доби знищено трьох окупантів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 9740 транспортних засобів та 9800 осіб, 3 особи затримані за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 16 фактів незаконного поводження зі зброєю та 27 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу вилучено:

- 35 набоїв 5,45 мм;

- 18 набоїв 7,62;

- 1 граната РГД-5;

- 1 гранатомет РПГ-22.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. КПВВ «Станиця Луганська», що був тимчасово закритий з 2 по 7 вересня, відкрився сьогодні, 8 вересня, о 12.00. За рішенням Командувача об’єднаних сил контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», що наразі залишається єдиним дорожнім коридором на Луганщині, відновив функціонування після проведення основних робіт з реконструкції. Завдяки безперебійному функціонуванню цього дорожнього коридору люди рятуються від складної соціально-економічної ситуації, яку на тимчасово окупованих територіях України створила окупаційна адміністрація РФ.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 16 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування не було відмовлено нікому.

7 вересня 2018 року в КПВВ «Мар'їнка» на виїзд до тимчасово окупованої території України в ході проведення поглибленого огляду спільно з представниками ДФС зі складу Об'єднаних сил в багажному відділенні автомобіля під керуванням громадянина України виявлено парфумерні вироби (туалетна вода – 3,5 л.). Виявлений товар вилучено представниками Державної фіскальної служби України. Сума оцінки товару склала 43 472 гривень. Загальна сума оцінки вилучених товарів з ознаками контрабанди становить 49 472 гривень.

Військовослужбовці української сторони СЦКК продовжували забезпечувати координацію та супроводження проведення ремонтно-відновлювальних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська, проведення огляду та ремонтно-відновлювальних робіт Попаснянського районного водоканалу на ділянці Попасна – Золоте-3, аварійно-відновлювальних робіт на «Краснолиманському водозаборі» та монтажу нової ділянки водогону у селищі Золоте-5. Також продовжується забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.