​За минулу добу російські окупаційні війська 25 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ

Зберігається напруженість на Маріупольському напрямку. Минулої доби ворог 8 разів відкривав прицільний вогонь в бік позицій Об’єднаних сил на Приазов’ї. Знищено двох окупантів



Брифінг представника прес-центру ООС 09.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Найбільша напруженість зберігалася на Маріупольському та Луганському напрямках, противник проявляв вогневу активність майже на всіх напрямках. Важке озброєння не застосовувалося.

Всього за минулу добу, 8 вересня, російські окупаційні війська 25 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку противник зосередив вогневу активність по позиціях Об’єднаних сил в районі населеного пункту Кримське. Проти українських захисників ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Внаслідок вогневих провокацій противника один військовослужбовець отримав поранення.

Підрозділи Об'єднаних сил утримують ситуацію під своїм контролем та продовжують виконувати завдання в повній бойовій готовності.

На Попаснянському напрямку окупанти здійснили два обстріли наших позицій поблизу населеного пункту Золоте із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Об'єднані сили черговими вогневими засобами подавили вогневу активність ворога, після чого обстріли припинилися. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил.

На Світлодарському напрямку ворог вчора проявив активність в районі населеного пункту Луганське, де він тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ще один обстріл на цьому напрямку було зафіксовано поблизу Світлодарська. Підрозділи Об'єднаних сил активно діяли в обороні, застосовуючи для подавлення активності противника чергові вогневі засоби.

Поблизу населеного пункту Майорськ, що на Горлівському напрямку, ворог вчора застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а в районі населеного пункту Південне окупанти здійснили два обстріли позицій наших захисників із гранатометів та стрілецької зброї. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію на цьому напрямку та готові до будь-яких провокацій противника.

Протягом минулої доби зафіксовано три обстріли з боку противника на Донецькому напрямку. Поблизу населеного пункту Верхньоторецьке окупанти застосували проти наших захисників гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. В районі Красногорівки ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, поблизу Мар’їнки – з гранатометів та стрілецької зброї. У всіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

Зберігається напруженість на Маріупольському напрямку. Минулої доби окупанти 8 разів відкривали прицільний вогонь в бік позицій Об’єднаних сил на Приазов’ї. Обстріли російсько-окупаційних військ зафіксовано в районах населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Для ведення вогню противник застосовував гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Об’єднані сили продовжують надійно утримувати оборону на цих ділянках та зберігають повний контроль над ситуацією.

Сьогодні вночі російські окупаційні війська, вкотре порушуючи умови «шкільного» перемир’я, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку. Близько сьомої години з застосуванням великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по наших позиціях в районі населеного пункту Гнутове. Втрат серед наших захисників немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Ворог, ігноруючи домовленості щодо «шкільного» перемир’я, здійснює вогневі провокації майже на усіх напрямках в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Особовий склад Об'єднаних сил продовжує виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів і позицій та збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

Всього за минулу добу внаслідок бойових дій в районі проведення операції Об'єднаних сил було поранено одного військовослужбовця. Також вчора, близько 18:00, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло двоє військовослужбовців Об'єднаних сил.

За даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено, ще п’ятеро отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 6569 транспортних засобів та 6700 осіб, 3 особи затримані за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та 14 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу вилучено:

- 77 набоїв 5,45 мм;

- 4 гранати РГД-5;

- 1 граната РГН;

- 3 гранатомети РПГ-22.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 17 тисяч осіб та більше 2,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 12 особам.

Військовослужбовці української сторони СЦКК продовжували забезпечувати координацію та супроводження проведення ремонтно-відновлювальних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська, проведення огляду та ремонтно-відновлювальних робіт Попаснянського районного водоканалу на ділянці Попасна – Золоте-3, аварійно-відновлювальних робіт на “Краснолиманському водозаборі” та монтажу нової ділянки водогону у селищі Золоте-5. Також продовжується забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.