​Минулої доби окупанти 24 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил

Найбільша напруженість була зафіксована на Луганському та Маріупольському напрямках. Російські окупанти чотири рази застосували заборонене озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 11.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільша напруженість була зафіксована на Луганському та Маріупольському напрямках, проте зберігав вогневу активність противник і на інших ділянках лінії зіткнення. У ході обстрілів російські окупаційні війська чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Всього за минулу добу, 10 вересня, окупанти 24 рази відкривали прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку противник посилив вогневу активність в районі населеного пункту Кримське. Проти українських захисників ворог застосовував міномети 82-го калібру, озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Загалом за минулу добу на цьому напрямку було зафіксовано 9 обстрілів позицій Об’єднаних сил. Наші підрозділи активно діяли в обороні, застосовуючи для подавлення активності противника та утримання займаних рубежів чергові вогневі засоби. Втрат серед особового складу не допущено. На цьому напрямку Об'єднані сили тримають ситуацію під контролем.

На Попаснянському напрямку окупанти здійснили два обстріли наших позицій поблизу населеного пункту Золоте із застосуванням великокаліберних кулеметів. Українські захисники вогнем у відповідь змусили ворога припинити провокаційні обстріли. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил.

На Світлодарському напрямку в районі населеного пункту Луганське вчора противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з мінометів 120-го калібру та гранатометів. Наші підрозділи активно діяли в обороні, утримуючи контроль над ситуацією. Втрат серед особового складу не допущено.

На Горлівському напрямку поблизу населених пунктів Майорськ, Шуми та Південне ворог вчора тричі застосував проти наших захисників гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію на цьому напрямку та готові до будь-яких провокацій противника.

Минулої доби обстрілів з боку противника на Донецькому напрямку не зафіксовано.

Зберігається напруженість на Маріупольському напрямку. Минулої доби окупанти 8 разів відкривали прицільний вогонь в бік позицій Об’єднаних сил на Приазов’ї. Обстріли російсько-окупаційних військ зафіксовано в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне, Лебединське та Широкине. Для ведення вогню противник застосовував гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Уже надвечір окупанти поблизу населеного пункту Водяне обстріляли наші позиції з мінометів 120 і 82 калібру, озброєння БМП. Наші підрозділи вживають необхідних заходів, в тому числі й вогневого впливу, для забезпечення повного контролю над ситуацією на Маріупольському напрямку.

Внаслідок обстрілів на цьому напрямку загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил, ще один український захисник отримав поранення.

За даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено, ще чотирьох – поранено.

Сьогодні вночі російські окупаційні війська, вкотре порушуючи умови «шкільного» перемир’я, з великокаліберних кулеметів обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Широкиного. Зі стрілецької зброї противник відкривав вогонь поблизу населеного пункту Кам’янка на Донецькому напрямку. Внаслідок обстрілів один наш військовослужбовець зазнав поранень.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Ворог, ігноруючи домовленості щодо «шкільного» перемир’я, продовжує вогневі провокації, в тому числі й із застосуванням забороненого важкого озброєння.

Особовий склад Об'єднаних сил продовжує виконання бойових завдань в посиленому режимі, надійно утримує займані рубежі та позиції, вживає всіх заходів для збереження життя і здоров'я військовослужбовців та цивільного населення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 9594 транспортних засоби та 9700 осіб, 1 особа затримана за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 3 факти незаконного поводження зі зброєю та 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу вилучено:

- 103 набої калібру 5,6 мм;

- 393 набої калібру 9 мм;

- 297 набоїв калібру 5,45 мм;

- 430 набоїв калібру 7,62 мм;

- 2 гранати Ф-1;

- 1 обріз гладко ствольної рушниці ІЖ-К 16 калібру;

- 1 карабін ТОЗ-8 калібру 5,6 мм;

- 1 пістолет «Магнум».

Контрольні пункти в'їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 21 тисячі осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 15 особам.

Військовослужбовці української сторони СЦКК продовжували забезпечувати координацію та супроводження проведення ремонтно-відновлювальних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил протягом минулої доби доставлялася гуманітарна допомога населенню прифронтової зони та волонтерська допомога – підрозділам Об'єднаних сил. Зокрема, 10 вересня групами ЦВС передано школярам ЗОШ №7 міста Авдіївка навчально-методичну літературу від видавника та надано маскувальні сітки одному з підрозділів, що розташований на лінії розмежування. Також військовослужбовцями підрозділу цивільно-військового співробітництва супроводжено представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до населеного пункту Лебединське, де медики надаватимуть медичні консультації та допомогу місцевому населенню.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.