​Минулої доби ворог 22 рази обстріляв позиції Об’єднаних сил

На Маріупольському напрямку ситуація залишалася напруженою. Поблизу Широкиного противник застосував проти наших захисників озброєння бойових машин піхоти



Брифінг представника прес-центру ООС 28.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Напруження зберігалося на Маріупольському напрямку, окремі обстріли зафіксовано й на інших напрямках.

Всього відмічено 22 випадки ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, при цьому озброєння, заборонене Мінськими угодами, не застосовувалось.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське ворог обстріляв наші позиції з гранатометів. Поблизу Новотошківського окупанти відкривали вогонь в бік українських військовослужбовців з озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, стрілецької зброї. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

На Попаснянському напрямку противник проявляв активність в районі населеного пункту Золоте. Окупанти вели вогонь із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, надійно утримують займані рубежі та позиції, вживаючи необхідних заходів для придушення вогневої активності противника.

Для здійснення вогневих провокацій проти підрозділів Об’єднаних сил в районі Троїцького на Світлодарському напрямку ворог минулої доби застосував гранатомети та великокаліберні кулемети.

На Горлівському напрямку окупанти вчора дотримувались режиму припинення вогню.

На Донецькому напрямку в районі населеного пункту Новотроїцьке ворог обстріляв наші позиції з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку ситуація залишалася напруженою. Російські окупаційні війська з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Широкиного противник застосував проти наших захисників озброєння бойових машин піхоти. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил.

За минулу добу втрат від ворожих обстрілів серед українських військовослужбовців не допущено.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснив два обстріли наших позицій поблизу Гнутового. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник, не зважаючи на оголошене перемир'я, продовжує ведення вогню майже уздовж всієї лінії зіткнення, переважно – з застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. У порівнянні з минулою добою інтенсивність обстрілів не змінилася. Разом з тим окупанти здійснюють інформаційну кампанію з метою залякування мешканців окупованих територій та дискредитації Збройних Сил України.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби внаслідок порушення противником режиму припинення вогню чотирьох окупантів знищено, ще восьмеро отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, було затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань. Також виявлено 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та 10 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Із незаконного обігу було вилучено 2 автомати АКС-74, 1 карабін, 1 гладкоствольна мисливська рушниця, 1500 набоїв різного калібру.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 22 тисячі осіб та більше 2,5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 22-ом особам.

О 09:00 27 вересня в КПВВ «Станиця-Луганська» на вхід з тимчасово окупованої території України прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил у громадянки України виявлено у ручній поклажі тепловізор вартістю 130 тисяч гривень. Загальна сума вилучених товарів з ознаками контрабанди – близько 156 400 гривень.

Українською стороною СЦКК спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. У Станиці Луганській – на розподільчій мережі водогону «Станиця Луганська», в Мар'їнці – на газорозподільній станції “Мар'їнка”, в Залізному – на шламонакопичувачах 1-ї та 2-ї черги фенольного заводу, в Артема – на лініях електропередач Петрівського водозабору і в Авдіївці – на дахах будинків мешканців, а також забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.