​За минулу добу всього зафіксовано 28 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

Минулої доби напружена обстановка зберігалася на Маріупольському, Попаснянському напрямках та в районі населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку



Брифінг представника прес-центру ООС 01.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Напруження зберігалося на Маріупольському, Попаснянському напрямках та в районі населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку.

Всього зафіксовано 28 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, в тому числі й із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го та 82-го калібрів. Всього відмічено 6 застосувань із загальною витратою 21 міна.

На Луганському напрямку противник продовжує спроби відкинути підрозділи Об'єднаних сил з позицій уздовж Бахмутської траси. Учора окупанти знову проявляли активність в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське, де вели прицільний вогонь із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під час бойових дій один український військовослужбовець отримав легке поранення. Підрозділи, що обороняються, надійно утримують займані рубежі та позиції і вживають адекватних заходів. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

Зберігається вогнева активність окупантів на Попаснянському напрямку. Ворог обстрілював наші позиції в районі Катеринівки, Новозванівки та Троїцького з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат на цьому напрямку не допущено.

Відмічено збільшення інтенсивності обстрілів з боку противника на Світлодарському напрямку. Минулої доби з мінометів 120-го калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Луганське. Втрат серед українських військовослужбовців немає, ситуація повністю контролюється Об’єднаними силами.

На Горлівському напрямку окупанти вчора дотримувались режиму припинення вогню.

На Донецькому напрямку противник з гранатометів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції поблизу Опитного, з великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту Піски. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил. Втрат не допущено.

Залишалася напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Гнутового та Водяного противник також застосовував проти наших захисників міномети 120-го і 82-го калібру, озброєння БМП, протитанкові ракетні комплекси та гранатомети. Втрат серед військовослужбовців на Приазов’ї не допущено, ситуація залишається під контролем Об’єднаних сил.

Від початку поточної доби противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснив обстріл наших позицій поблизу Новотроїцького та Водяного. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник, не зважаючи на оголошене перемир'я, продовжує ведення вогню майже уздовж всієї лінії зіткнення, переважно – із застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Разом з тим активних дій противника не відмічено.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби чотирьох окупантів знищено, ще восьмеро отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 2 особи, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 9 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 18 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 16 тисяч осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 24-ом особам.

Українською стороною СЦКК спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачах 1-ї та 2-ї черги фенольного заводу в Залізному.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.