​За минулу добу зафіксовано 20 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

Відновилися обстріли на Горлівському напрямку, де окупанти з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил



Брифінг представника прес-центру ООС 05.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Напруження зберігалося на Світлодарському та Маріупольському напрямках.

Всього зафіксовано 20 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, в тому числі й із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го та 82-го калібрів. Загалом відмічено 5 застосувань із загальною витратою 29 мін.

На Луганському напрямку противник в районі населеного пункту Кримське вів прицільний вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру та станкових гранатометів. Основні бойові дії продовжують вестись уздовж Бахмутської траси. Підрозділи, що обороняються, надійно утримують займані позиції. Втрат серед особового складу немає.

На Попаснянському напрямку ворог з мінометів 82-го калібру обстріляв наші позиції в районі Оріхового. Вогонь вівся по позиціях Об'єднаних сил навколо нещодавно звільненого хутора Вільний. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не допущено.

На Світлодарському напрямку минулої доби російські окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Луганське з мінометів 120-го калібру, в районі Травневого – з мінометів 82-го калібру. Також під час обстрілів ворог застосував гранатомети та великокаліберні кулемети. Втрат серед наших захисників немає.

Відновилися обстріли на Горлівському напрямку, де окупанти з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Шуми, стрілецьку зброю противник також застосував проти оборонців Південного. Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Для забезпечення режиму припинення вогню Об'єднані сили вживали адекватних заходів. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил.

На Донецькому напрямку в районі населених пунктів Красногорівка та Мар’їнка противник обстріляв наші позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В ході ведення бойових дій на околицях міста Мар'їнка один український військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Зберігається напруга на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине. Застосування важкого озброєння не зафіксовано. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил. Втрат немає.

Від початку поточної доби противник з гранатометів та стрілецької зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил біля Кримського, Вільного та Водяного, великокаліберні кулемети окупанти застосували проти оборонців Гнутового. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Збільшення активізації противника у порівнянні з минулою добою не відмічено. Всупереч оголошеному перемир'ю, ворог продовжує ведення вогню уздовж всієї лінії зіткнення, переважно – із застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Водночас відмічено обстріли із застосуванням мінометів калібру 82 мм на Луганському та Попаснянському напрямках, а також мінометів калібру 120 мм на Світлодарському напрямку.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби трьох окупантів знищено та трьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 10 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 4 факти незаконного поводження зі зброєю та 16 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 19 адміністративних правопорушень.

Також 4 жовтня за процесуального керівництва військової прокуратури Луганського гарнізону спільно із співробітниками Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях було затримано на «гарячому» при одержанні грошових коштів у розмірі 15 000 гривень військовослужбовця К., заступника командира з тилу однієї з військових частин. За результатами слідчих дій буде вирішено питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 18 тисяч осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 77-ми особам.

О 18:15 4 жовтня на КПВВ «Мар’їнка» на в'їзд з тимчасово окупованої території України прибув громадянин України. В ході проведення огляду транспортного засобу прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил в багажному відділені було виявлено двигун до човна. Двигун вилучено, сума оцінки вилученого товару з ознаками контрабанди склала 33 600 гривень.

Українською стороною СЦКК спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання аварійно-відновлювальних робіт на газорозподільній станції і магістральному газоводі у Мар'їнці та на шламонакопичувачах 3-ї черги фенольного заводу в Залізному. Також у місті Авдіївка координувалося й супроводжувалося проведення ремонтно-відновлювальних робіт дахів будинків мешканців, забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС) та проведення аварійно-відновлювальних робіт Південно-Донбаського водоводу.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва проведено заняття з мінної безпеки в декількох загальноосвітніх школах та одній санаторній школі-інтернаті.

Також забезпечено дотримання режиму припинення вогню під час проведення оцінки пошкоджень будівель у Жованці, техогляду газопроводу високого тиску ГРС «Мар’їнка» на ділянці газопроводу Мар’їнка – Красногорівка, виділення груп розмінування для проведення робіт із знешкодження вибухонебезпечних предметів у Новолуганському та Озерному.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.