​За минулу добу зафіксовано 26 обстрілів позицій Об'єднаних сил

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції ОС поблизу Широкиного. Втрат серед українських захисників немає



Брифінг представника прес-центру ООС 13.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою суттєво не змінилась. Проте, у порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування важкого озброєння.

Всього зафіксовано 26 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Відмічено 4 застосування ствольної артилерії та мінометів із загальною витратою 18 мін та снарядів. Найбільш напруженою була ситуація на Світлодарському та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку вогневої активності ворога вчора не відмічалося.

На Попаснянському напрямку поблизу Золотого-4 та Новоолександрівки окупанти обстріляли наші позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Новозванівки ворог застосував проти українських захисників великокаліберні кулемети. Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Поблизу Новолуганського на Світлодарському напрямку російські окупаційні війська протягом минулої доби вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерії калібру 100 мм, мінометів 120-го калібру та озброєння бойових машин піхоти. В районі Троїцького та Світлодарська противник здійснив обстріли з мінометів 82-го калібру та гранатометів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено. Застосовуючи чергові вогневі засоби, підрозділи, що обороняються, припинили ворожі вогневі провокації на цьому напрямку.

На Горлівському напрямку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Красногорівка, Тарамчук, Новотроїцьке та Старогнатівка окупанти вели вогонь по наших позиціях з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі Мар’їнки ворог застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Внаслідок бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Втрат серед особового складу підрозділів, що обороняються, немає.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Широкиного. Втрат серед українських захисників немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Активних дій з боку противника не зафіксовано. Внаслідок вжитих заходів вдалося змусити противника значно знизити інтенсивність застосування артилерії та мінометів. Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено, ще двох поранено.

Разом з тим, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська поновили застосування безпілотних літальних апаратів з метою ведення повітряної розвідки та нанесення ураження важливим державним та військовим об'єктам. Так, 12 жовтня засобами радіоелектронної розвідки виявлено три випадки застосування противником безпілотних літальних апаратів, два з яких перетинали лінію розмежування та були знищені засобами протиповітряної оборони. Детальніше доповів командир оперативно-тактичного угруповання «Північ» генерал-лейтенант Кравченко Володимир Анатолійович та командир зенітного ракетного полку підполковник Вадим Волощук:

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» російсько-окупаційні війська не припиняють порушувати міжнародні угоди та застосовують безпілотні летальні апарати з метою ведення розвідки та нанесення ураження по військових об’єктах та об’єктах інфраструктури мирних міст та селищ.

Так, вранці, 12 жовтня, в смузі відповідальності однієї з військових частин оперативно-тактичного угруповання черговими засобами протиповітряної оборони були виявлені 2 безпілотні літальні апарати, які перетнули лінію розмежування та рухались у напрямку Лисичанського нафтопереробного заводу. Обидва БПЛА були ідентифіковані як ударні та ті, що несуть загрозу життю та здоров’ю мирних мешканців.

З метою унеможливлення нанесення противником повітряних ударів по стратегічно важливих державних та військових об’єктах, було прийнято рішення на знищення цілей».

Далі більш детально про ситуацію розповів командир військової частини підполковник Вадим Волощук:

«Засоби протиповітряної оборони Об'єднаних сил постійно знаходяться у посиленому режимі бойового чергування та виконують завдання з метою недопущення атак окупантів з повітря.

Так, вчора, 12 жовтня, о 10.48 радіоелектронними засобами розвідки було виявлено дві повітряні цілі типу «ударний безпілотний літальний апарат». Для недопущення повітряної атаки противника по стратегічно важливих державних та військових об'єктах, цілі, які увійшли в зону ураження засобів ППО, негайно були знищені розрахунком зенітно-ракетного комплексу «Оса» на максимальних висотах.

В результаті відбиття повітряної атаки один безпілотний літальний апарат противника було знищено, другому вдалось повернутися на непідконтрольну територію, де він зник з екранів радарів.

Технічно підтверджене ураження повітряної цілі відбулось на висоті 2000 метрів. Уламки знищеного безпілотного літального апарату були розкидані на великий площі. Два фрагменти ракети за інерцією вибуху та напрямком вітру було розкидано навіть у Лисичанському міському масиві. Виявлені предмети на місці падіння не несли загрози населенню. Проте хочу звернутись до усіх громадян: якщо вами будуть виявлені невідомі предмети, то ні в якому разі не можна їх торкатися і пересувати, не допускайте до знахідки інших людей, а негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за телефоном 101). Дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки».

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 4 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 18 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 29 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 23 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 52-ом особам.

О 14:15 12 жовтня на КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до тимчасово окупованої території України прибув транспортний засіб під керуванням громадянина України. Під час проведення поглибленого огляду транспортного засобу громадянина прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил з приховуванням в коробках з-під сухарів виявлено партію медичних засобів та лікарських препаратів. Сума оцінки вилученого товару склала 27 275 гривень.

Загалом протягом минулої доби виявлено товарів з ознаками контрабанди на суму понад 40 тисяч гривень.

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. Так, у Залізному продовжуються роботи на шламонакопичувачі 3-ї черги фенольного заводу, в Авдіївці – відновлення Південно-Донбаського водоводу.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.