​За минулу добу ворог 17 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил

На Маріупольському напрямку зафіксована найбільша за минулу добу кількість обстрілів. Російські окупаційні війська загалом 8 разів вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил



Брифінг представника прес-центру ООС 26.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами. Найбільша кількість обстрілів фіксувалася на Приазов'ї. Відмічалася також активізація дій противника на Світлодарському та Донецькому напрямках, яка характеризувалася підвищенням інтенсивності обстрілів та застосуванням мінометів.

Всього, протягом минулої доби, окупанти використали по позиціях наших підрозділів 33 міни, половина з них – калібром 120 мм.

Загальна кількість зафіксованих випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил складає 17.

На Луганському напрямку обстрілів не було.

Спостерігається деяке, в порівнянні з минулою добою, зниження активності противника на Попаснянському напрямку. Бойові дії велися поблизу Золотого. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат не допущено.

На Світлодарському напрямку російсько-окупаційні війська минулої доби вдались до активного застосування важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. В районі населених пунктів Світлодарськ та Луганське противник обстріляв позиції Об'єднаних сил з мінометів 82-го та 120-го калібру. Також на цьому напрямку зафіксовано використання бойовиками гранатометів та великокаліберних кулеметів. Внаслідок обстрілів жоден з наших захисників не постраждав. Для придушення вогневих засобів противника Об'єднані сили застосували чергові вогневі засоби.

На Горлівському напрямку було спокійно – ворог вогню не відкривав. Підрозділи Об’єднаних сил на цьому напрямку надійно утримують займані рубежі та готові до будь-яких проявів активності противника.

Чотири рази потрапляли під ворожий вогонь позиції Об'єднаних сил у районі Авдіївки. З початку доби ворог використовував для обстрілів гранатомети та стрілецьку зброю, а під кінець – додав ще й міномети калібру 82 мм. Окрім того, один ворожий обстріл зафіксовано в районі Красногорівки. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на Донецькому напрямку, надійно утримують займані рубежі та позиції. У всіх випадках відкриття вогню противником вживаються адекватні заходи, в тому числі й превентивні. На цьому напрямку, у ході бойових дій 25 жовтня, одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено.

На Маріупольському напрямку зафіксована найбільша за минулу добу кількість обстрілів. Російські окупаційні війська загалом 8 разів вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил. Втрат не допущено.

Від початку цієї доби противник вогонь по наших позиціях і опорних пунктах не відкривав.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Наші підрозділи вживають усіх необхідних заходів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій, збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення. У кожному випадку відкриття вогню противником командири підрозділів, що обороняються, вживали адекватних заходів.

За уточненими даними розвідки, минулої доби знищено одного та поранено п'ятьох бойовиків російсько-окупаційних військ.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань на території Донецької та Луганської областей.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, було затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 3 факти незаконного поводження зі зброєю та 12 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також, зафіксовано 31-е адміністративне правопорушення.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 47 тисяч осіб та близько 6 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 10-и особам.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що російсько-окупаційний контингент продовжує чинити перешкоди діяльності міжнародних спостерігачів. Так, у звіті СММ ОБСЄ від 25 жовтня відзначається, що окупанти заборонили спостерігачам доступ для проведення моніторингу у шести населених пунктах на окупованій території.

Протягом 25.10.2018 року, українською стороною СЦКК спільно з СММ ОБСЄ, здійснено координацію та супроводження виконання робіт з відновлення будинків жителів Мар’їнки та Авдіївки.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.