​Минулої доби окупанти 8 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ

Найбільша ворожа активність зафіксована на Донецькому та Маріупольському напрямках. У ході бойових дій зазнали поранень двоє військових Збройних сил України



Брифінг представника прес-центру ООС 27.10.2018 року:

Минулої доби, 26 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Загальна кількість обстрілів наших позицій не збільшилась. Важке озброєння не застосовувалось, проте, інтенсивність застосування ворогом великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів суттєво зросла.

Окупанти 8 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.

Найбільша ворожа активність зафіксована на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Поблизу Кримського наші опорні пункти піддалися вогневому впливу з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів Об'єднані сили залучали чергові вогневі засоби. Внаслідок бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав легке поранення.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв. Об'єднані сили підвищили заходи розвідки та продовжують удосконалення оборонних укріплень.

На Донецькому напрямку, обстріли ворога фіксувалися біля населених пунктів Авдіївка, Тарамчук і Красногорівка. Інтенсивність застосування великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї була досить високою. Об'єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника. У ході бойових дій зазнав поранення один військовослужбовець Збройних сил України.

На Маріупольському напрямку, російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне та Гнутове. Втрат серед українських військовослужбовців не допущено. Відповідь наших оборонців була адекватною.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби кількість обстрілів дещо зменшилась, проте, інтенсивність ведення окупантами вогню з гранатометів та кулеметів зросла. Застосування важкого озброєння не фіксувалось.

Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів, внаслідок чого, за уточненими даними розвідки, протягом доби одного з окупантів було знищено та ще сімох - поранено.

Від початку поточної доби ворог вогневої активності не проявляв.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 3-ох осіб, можливо причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 14 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 34 адміністративні правопорушення.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду загалом працюють у штатному режимі.

Вчора, російсько-окупаційні війська влаштували провокацію щодо порушення режиму функціонування КПВВ. Так, незадовго до закриття КПВВ «Новотроїцьке», зі сторони тимчасово окупованої території України одночасно прибуло понад 40 транспортних засобів. Аби не допустити ночівлі цивільних осіб в так званій “сірій зоні”, командування Об'єднаних сил прийняло рішення відносно подовження роботи цього контрольного пункту в’їзду-виїзду. Всі автомобілі оформлені встановленим порядком.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 49 тисяч осіб та понад 6 тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію розмежування з різних причин 39-м особам. Виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 46 202 гривні.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.