​За минулу добу російські окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ

Минулої доби відзначалась активізація російських окупаційних військ у районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Не спадала напруга на Приазов'ї та Донецькому напрямках



Брифінг представника прес-центру ООС 31.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів, в порівнянні з попередньою добою, суттєво не зросла, разом з тим фіксується збільшення інтенсивності застосування важкого озброєння, зокрема мінометів. Відзначається активізація противника у районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Не спадає напруга на Приазов'ї та Донецькому напрямку.

Російські окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів різних систем. Зафіксовано 6 випадків, використання противником мінометів різного калібру з загальною витратою 36 мін.

На Луганському, Попаснянському та Горлівському напрямках противник минулої доби вогневої активності не проявляв. Об'єднані сили посилили заходи з розвідки та, в готовності до активних дій, удосконалюють оборонні позиції.

Відмічається активне намагання противника відновити бойові дії на Світлодарському напрямку. Тут, протягом доби, ворог здійснив два обстріли із застосуванням мінометів калібру 82 та 120 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів в районі населеного пункту Луганське. Завдяки злагодженим діям та бойовому досвіду особового складу втрат у цьому районі не допущено. Об'єднані сили вживають заходів щодо недопущення ескалації конфлікту на цьому напрямку.

На Донецькому напрямку обстріли ворога фіксувалися біля населених пунктів Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Опитне, Мар’їнка та Красногорівка. Інтенсивність застосування великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї була досить високою. Поблизу Авдіївки та Пісків окупанти вели обстріли із застосуванням мінометів 82-го калібру. Об'єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника, вживали превентивних заходів. Внаслідок бойових дій, на цьому напрямку отримали поранення два військовослужбовці ЗСУ.

У першій половині доби, на Маріупольському напрямку, противник обстрілював наші позиції в основному зі стрілецької зброї, використавши тільки дві міни калібру 82-мм біля Ломакиного. Ввечері, після 17.00, активність російських окупантів відзначалася у смузі оборони від Павлополя до Лебединського. Наші підрозділи діяли адекватно обстановці. Вживали адекватних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. Втрат на цьому напрямку немає.

Поточної доби зафіксовано три ворожих обстріли. По позиціях Об'єднаних сил біля Лебединського вівся вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, поблизу Авдіївки окупанти застосували гранатомети та великокаліберні кулемети. В ході бойових дій отримав поранення один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби противник відновив застосування важкого озброєння. Інтенсивність ведення окупантами вогню зі стрілецької зброї залишилась на попередньому рівні. Об'єднані сили вживали активних заходів, внаслідок чого, за уточненими даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та ще двох - поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 3-ох осіб, можливо причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 12 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 52 адміністративних правопорушення.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало близько 40 тисяч осіб та майже 5,5 тисяч транспортних засобів.

У ході проведення контрольних заходів, 16 особам, з різних причин, відмовлено у пропуску через лінію розмежування. Виявлено один факт використання недійсних документів та два випадки використання документів, виданих окупаційною владою.

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у Мар’їнці здійснено координацію та супроводження робіт з відновлення будинків місцевих мешканців. Також здійснено супровід виконання ремонтних робіт ліній електропередач Петрівського водозабору.

Українська сторона СЦКК, повідомляє, що, відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 30 жовтня, в районі Новогригорівки зафіксовано три танки Т-64, а в районі Хорошого – один танк Т-72 збройних формувань РФ, розміщені з порушенням ліній відведення. При цьому, спостерігачами СММ ОБСЄ було зафіксовано відсутність у визначених місцях зберігання на окупованій території Луганської області саме трьох Т-64 та одного Т-72.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.