​Минулої доби окупанти 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ

За минулу добу найбільша ворожа активність зафіксована на Донецькому напрямку, а ознаки до загострення ситуації спостерігалися на Луганському та Попаснянському напрямках



Брифінг представника прес-центру ООС 01.11.2018 року:

Минулої доби, 31 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою суттєво не змінилась. Проте, у порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування мінометів та, після тривалої перерви, артилерії калібру 122 мм.

Окупанти 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, 5 разів – з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Найбільша ворожа активність зафіксована на Донецькому, а ознаки до загострення спостерігаються на Луганському та Попаснянському напрямках.

Вночі, поблизу Кримського та Нижнього, що на Луганщині, наші опорні пункти піддалися вогневому впливу з мінометів різних калібрів та 122-х мм артилерії. Внаслідок обстрілів, жоден військовослужбовець Об'єднаних сил на Луганському напрямку не постраждав.

Здійснює спроби відновлення бойових дій противник і на Попаснянському напрямку. Два випадки застосування окупантами мінометів зафіксовано поблизу Золотого. Загалом, протягом доби, ворог чотири рази обстрілював позиції наших військ у цьому районі. Наші підрозділи вдавалися до активних дій у відповідь. Внаслідок ведення вогню російськими окупантами отримав поранення один військовослужбовець Об'єднаних сил.

На Світлодарському і Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв. Об'єднані сили посилили заходи розвідки та, у повній готовності до будь-яких змін в обстановці, продовжують удосконалення оборонних укріплень.

На Донецькому напрямку інтенсивність використання ворогом великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї була досить високою. Об'єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника. У ході бойових дій, в районі Авдіївки, зазнав поранення один військовослужбовець Збройних сил України.

На Маріупольському напрямку, попри зменшення кількості обстрілів, напруження зберігається. Російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське та Широкине. Відповідь наших оборонців була адекватною. Втрат серед українських військовослужбовців на Приазов'ї не допущено.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби кількість обстрілів суттєво не збільшилась. На Приазов'ї та Донецькому напрямку застосування важкого озброєння не фіксувалось - ворог переніс його на Луганський та Попаснянський напрямки.

Від початку цієї доби зафіксовано обстріл позицій Об'єднаних сил в районі Авдіївки з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат з нашого боку немає.

Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів в тому числі й превентивних.

За уточненими даними розвідки, 31 жовтня, 4-х осіб зі складу російських окупаційних військ було поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 7 осіб, можливо причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 7 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 43 адміністративні правопорушення.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 17 тисяч осіб та близько 2,5 тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію розмежування з різних причин 14-м особам. В ході здійснення контрольних заходів, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 37 924 гривні. Виявлено три факти використання підроблених документів, один факт використання документів виданих окупаційною владою, також зафіксовано одну спробу надання неправомірної вигоди.

Українська сторона СЦКК, спільно з СММ ОБСЕ, продовжує координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних на шламонакопичувачі Торецького фенольного заводу, водогоні «НОД-2–м.Попасна» та лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору.

Продовжуються систематичні перешкоджання з боку збройних формувань Російської Федерації щодо діяльності міжнародних спостерігачів. Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, від 31 жовтня 2018 року, спостерігачі не змогли потрапити для проведення моніторингу в Новоазовськ, Южну Ломуватку та Безіменне.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.