​Минулої доби відмічено 20 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

Противник, не зважаючи на мирні домовленості, продовжує ведення вогню, переважно – з застосуванням великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів різних типів



Брифінг представника прес-центру ООС 02.11.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Напруження зберігалося на Приазов'ї та Донецькому напрямку. Не припиняються обстріли противником в районі Хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку, окупанти також намагаються відновити бойові дії в районі населеного пункту Зайцеве, що на Горлівському напрямку. Разом з тим, відмічається зменшення інтенсивності використання важкого озброєння.

Всього відмічено 20 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, при цьому озброєння, заборонене Мінськими угодами, застосовано один раз.

На Луганському напрямку, ворог, засвітла, зі стрілецької зброї, знову відкривав вогонь у районі Станиці Луганської. Втрат серед військових та цивільного населення не допущено.

На Попаснянському напрямку противник вів вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по позиціях Об'єднаних сил у районі хутору Вільний. При цьому слід зазначити, що вогневі позиції окупантів розташовані в житлових будинках місцевих жителів на північно-західній околиці населеного пункту Золоте-5.

Даний факт також підтверджує й звіт моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому 01 листопада 2018, в якому зазначено, що, на північній околиці тимчасово окупованого Золоте-5/Михайлівка, БПЛА Місії зафіксував три нові траншеї збройних формувань російської федерації, дві з яких сполучаються з житловим будинком. Також, на 300 м північніше, БПЛА зафіксував шість нових вогневих позицій та нову 30-метрову траншею окупантів.

Командування об'єднаних сил вживає рішучих заходів щодо недопущення ескалації конфлікту у цьому районі та збереження цивільного населення та інфраструктури на цьому напрямку. У ході ведення бойових дій поранено одного військовослужбовця Об’єднаних сил.

На Світлодарському напрямку випадку відкриття вогню з боку російських окупаційних військ не зафіксовано.

Російсько-окупаційні війська вкотре намагаються відновити бойові дії поблизу населеного пункту Зайцеве, що на Горлівському напрямку. Так, учора ввечері, окупанти відкрили зосереджений вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по одному з опорних пунктів на околиці цього населеного пункту. Враховуючи інтенсивність та щільність вогню, Об'єднані сили вживали адекватних заходів. На жаль, в ході бою один військовослужбовець отримав смертельне поранення.

На Донецькому напрямку в районі населених пунктів Авдіївка, Піски, Березове, Красногорівка, Новотроїцьке та Старогнатівка ворог обстріляв наші позиції з великокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил. Втрат немає.

На Маріупольському напрямку ситуація залишалася напруженою. Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районах населених пунктів Гранітне, Гнутове, Водяне та Лебединське. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Чермалик. В усіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником та утримання контролю над ситуацією. У ході бойових дій на Приазов'ї поранено одного військовослужбовця ЗСУ.

Від початку поточної доби противник 3 рази обстріляв наші позиції - неподалік Авдіївки, Мар'їнки та Широкиного. Важке озброєння не застосовувалось. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник, не зважаючи на мирні домовленості, продовжує ведення вогню, переважно – з застосуванням великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів різних типів. У порівнянні з минулою добою, інтенсивність обстрілів не змінилася.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби, внаслідок порушення противником режиму припинення вогню, двох окупантів знищено, ще четверо - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил було затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань. Також виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 22 факти незаконного обігу наркотичних засобів, виявлено 55 адміністративних правопорушень.

Із незаконного обігу вилучено понад одну тисячу набоїв та 15 гранат Ф-1 без запалів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало близько 39 тисяч осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів.

У ході проведення контрольних заходів, 34 особам, з різних причин, відмовлено у пропуску через лінію розмежування. Виявлено один факт використання недійсних документів та ще один випадок використання документів, виданих окупаційною владою.

О 13.00, 01 листопада цього року, на КПВВ «Новотроїцьке» у громадянина України виявлено шахтне обладнання різного виду та призначення на суму 1 215 065 грн. Загальна ж сума вилучених товарів з ознаками контрабанди – близько 1 мільйона 300 тисяч гривень.

Українська сторона СЦКК, спільно з СММ ОБСЕ, продовжує координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних на шламонакопичувачі Торецького фенольного заводу, водогоні «НОД-2–м.Попасна» та лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору. Продовжується відновлення житлових будинків мирних мешканців у населених пунктах Авдіївка та Мар'їнка.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.