​За минулу добу російські окупаційні війська 22 рази прицільно обстріляли наші позиції

Минула доба характеризувалася збільшенням вогневої активності ворога у смузі від Адіївки до Маріуполя. Найбільш напруженою залишалася ситуація на Приазов'ї та Донецькому напрямку



Брифінг представника прес-центру ООС 03.11.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою та характеризувалася збільшенням вогневої активності ворога у смузі від Адіївки до Маріуполя. Найбільш напруженою залишається ситуація на Приазов'ї та Донецькому напрямку. Кількість обстрілів, в порівнянні з попередньою добою, суттєво не зросла, також відмічається деяке зменшення інтенсивності ведення вогню з забороненого озброєння.

Всього за минулу добу, 2 листопада, російські окупаційні війська 22 рази прицільно обстрілювали наші позиції. Зафіксовано один випадок застосування мінометів калібру 82-мм з загальною витратою 5 мін.

На Луганському напрямку у районі Станиці Луганської, російські окупаційні війська не тільки вживають заходів до недопущення розведення сторін у цьому районі, а й, імовірно, намагаються відновити бойові дії на цій ділянці. Так, учора ввечері, окупанти два рази прицільно обстріляли наші позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках обстрілів не зафіксовано. Українські військові удосконалюють оборонні позиції, посилили пильність та проводять заходи з підготовки, зокрема й до активних дій.

На Донецькому напрямку активність ворога відмічена майже у всій смузі. Ворог вів вогонь по наших позиціях в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Богданівка та Старогнатівка. Важке озброєння не застосовувалося. Проте, окупанти інтенсивно використовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Об’єднані сили, вогневими засобами, змушували загарбників припинити обстріли наших позицій. Жоден військовослужбовець на Донецькому напрямку не постраждав.

Напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом, минулої доби, тут було зафіксовано 11 випадків ведення прицільного вогню окупантами.

Ворог застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а у районі Павлополя, окрім того, міномети 82 калібру. Вогневого впливу зазнали позиції Об'єднаних сил біля населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. У всіх випадках підрозділи, що обороняються на Приазов'ї, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником. Втрат серед особового складу не допущено.

Від початку цієї доби, противник 1 раз обстріляв позиції наших військ у районі Широкиного, що на Приазов'ї. Ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Об'єднані сили вживали адекватних заходів та застосовували вогневі засоби для примушення противника до припинення обстрілів. У ході бойових дій жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відзначається деяке збільшення вогневої активності противника на Донецькому напрямку та намагання до загострення ситуації поблизу населеного пункту Станиця Луганська. Зберігається напруження на Маріупольському напрямку.

За уточненими даними розвідки, вчора, поранено одного окупанта.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 4-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та 18 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 39 адміністративних правопорушень.

2 листопада 2018 співробітниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил, на Луганщині, в приміщенні колишнього кінотеатру села Щедріщево, що поблизу міста Сєверодонецька виявлено великий арсенал зброї та боєприпасів.

Під час огляду місця події спеціалістами-вибухотехніками було виявлено та вилучено:

- гранатомети РПГ-22 - 4 шт;
- гранатометні постріли ПГ-7 - 130 шт.;
- порохові заряди до пострілів ПГ-7 - 140 шт.;
- корпуси гранат різних типів – понад 200 шт.;
- набої різних калібрів – біля 36 тисяч.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду, продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало 42 тисячі осіб і майже 6 тисяч транспортних засобів. 35 особам, з різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування. Під час роботи КПВВ, протягом минулої доби, були присутні представники 5-ти громадських та гуманітарних міжнародних організацій. В ході здійснення контрольних заходів виявлено 3 факти використання підроблених документів та вилучено товарів з ознаками контрабанди на суму 104 тисячі гривень. Заходи щодо режимних обмежень силами і засобами ДПСУ зі складу Об'єднаних сил виконані в повному обсязі.

Українська сторона СЦКК, у відповідності до звіту СММ ОБСЄ, повідомляє, що, на південній околиці села Жовте, що на Луганщині, окупанти здійснили у напрямку БПЛА Місії щонайменше 40 пострілів зі стрілецької зброї. Літальний апарат не зазнав ушкоджень, проте, спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ змушені були приземлити апарат та залишити даний район.

Протягом минулої доби українська сторона СЦКК, спільно з СММ ОБСЄ, здійснювали координацію та супроводження завершення аварійно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі Торецького фенольного заводу та розмінування ділянок місцевості поблизу населеного пункту Новотроїцьке. Продовжуються роботи з відновлення житлових будинків мирних мешканців у населених пунктах Мар’їнка та Авдіївка. Збезпечено безпечну заміну робочих змін на Донецькій фільтрувальній станції.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Ознак до загострення ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил не виявлено.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.