​За минулу добу противник 18 разів обстріляв позиції наших військ

Минулої доби відмічалось збільшення кількості та інтенсивності обстрілів противника на Луганському напрямку. Не знижувалася напруга на Попаснянському напрямку та на Приазов'ї



Брифінг представника прес-центру ООС 05.11.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася цілком контрольованою. Відмічається збільшення кількості та інтенсивності обстрілів противника на Луганському напрямку у районі населених пунктів Новотошківське та Кримське. Не знижується напруга поблизу хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку та на Приазов'ї.

Російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках - із озброєння БМП. Відзначається збільшення застосування мінометів.

Всього за минулу добу, 4 листопада, противник 18 разів обстріляв позиції наших військ. При цьому зафіксовано 13 випадків застосування російськими окупантами озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Незважаючи на зменшення кількості обстрілів в цілому, відмічається збільшення інтенсивності застосування важкого озброєння. Загалом зафіксовано 76 розривів мін 82-го та 120-го калібрів.

На Луганському напрямку, в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське, використовуючи вогонь, зокрема і мінометів, ворог поновив намагання витіснити Об'єднані сили з позицій уздовж Бахмутської траси. Застосування мінометів калібру 82 мм зафіксовано по позиціях Об'єднаних сил в районі Новотошківського, а по захисниках Кримського окупанти вели вогонь з гранатометів. Підрозділи надійно утримують займані рубежі та позиції. У всіх випадках відкриття вогню ворогом вживаються адекватні заходи, в тому числі й превентивні. Внаслідок бойових дій на цьому напрямку отримали поранення два військовослужбовці Об’єднаних сил.

Минулої доби зросла активність противника на Попаснянському напрямку в районі хутора Вільний, що на околиці Золотого-4. Позиції Об'єднаних сил у районі Золотого окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Тут же, тричі, ворог застосував міномети 82-го калібру. Окрім того, російські окупанти стріляли з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Розвідкою виявлено, що вогневі позиції окупантів розміщуються в житлових будинках мирних жителів Золотого-5, яких, імовірно, було примусово виселено з власних помешкань. Загалом по наших укріпленнях було випущено 24 міни, третина з яких – калібру 120 мм. Командування Об'єднаних сил прикладає максимум зусиль для унеможливлення ескалації конфлікту в цьому районі, проте, для збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України, вживало адекватних заходів. При цьому вогонь по населених пунктах Об'єднані сили не відкривають. Сповіщено також відповідні міжнародні організації, в тому числі й з розслідування військових злочинів. Внаслідок бойових дій на цьому напрямку один наш військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, а два - отримали легкі поранення.

На Світлодарському та Горлівському напрямках ворожих обстрілів не зафіксовано. Об'єднані сили ведуть активну розвідку, продовжують укріплювати займані позиції, проводять заходи з підготовки.

Російські окупаційні війська продовжували обстрілювати позиції Об'єднаних сил на Донецькому напрямку. Ворог відкривав вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по наших укріпленнях біля Новотроїцького та Авдіївки. Окрім цього, на підступах до Авдіївки окупанти двічі застосували 82-мм міномети з загальною витратою 20 мін. Внаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець Об'єднаних сил на цьому напрямку не постраждав.

Не зменшилась активність ворога на Маріупольському напрямку. Відзначається збільшення частки використання мінометів калібру 82 мм. Вогневому впливу з цієї зброї піддалися оборонні укріплення Об'єднаних сил неподалік Гнутового, Водяного, Лебединського та, двічі, Павлополя. Об'єднані сили вживали адекватних заходів для збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України. Втрат серед особового складу немає.

Від початку доби російські окупанти двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил на Маріупольському напрямку - у районі населених пунктів Павлопіль та Гнутове. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед наших захисників немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Фіксується збільшення інтенсивності застосування важкого озброєння та збільшення кількості мін, які випущені по наших позиціях. Очевидне намагання російсько-окупаційних військ спровокувати Об'єднані сили на застосування важкого озброєння для подальших звинувачень у зриві умов перемир’я.

Об'єднані сили повністю дотримуються взятих на себе зобов’язань. Разом з тим, вживають заходів щодо збереження життя та здоров’я своїх військовослужбовців.

За даними розвідки, в ході ведення бойових дій трьох окупантів знищено, ще четверо - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 10 осіб, за підозрою на причетність до незаконних збройних формувань, виявлено 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів та один факт незаконного використання вогнепальної зброї. Також зафіксовано 34 адміністративних правопорушення.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 17 тисяч осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 22 особам. Виявлено 1 факт використання документів, виданих окупаційною владою, попереджено чотири спроби перетину лінії розмежування за підробленими документами. Виконано 55 доручень уповноважених державних органів.

Таким чином, протягом минулої доби, підрозділи Об’єднаних сил продовжували виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.