​За минулу добу противник 10 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил

Протягом минулої доби суттєвих змін в характері дій противника не відбулося. Окупанти підтримували низький рівень інтенсивності обстрілів. Один боєць ОС отримав поранення



Брифінг представника прес-центру ООС 07.11.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалась контрольованою та характеризувалася зменшенням загальної кількості обстрілів, спробами противника активізуватися на Горлівському напрямку та продовженням застосування окупантами забороненого озброєння.

Всього, за минулу добу, 6 листопада, противник 10 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Зафіксовано випадок застосування противником мінометів 82 калібру, з загальною витратою 14 мін.

Зберігалася напруженість в районі населеного пункту Кримське. Так, вдень, російські окупаційні війська застосували проти підрозділів, що обороняються, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Черговими засобами військовослужбовці Об'єднаних сил подавили вогонь противника. Втрат не допущено.

На Попаснянському і Світлодарському напрямках ворог вогонь у бік наших позицій не відкривав. Підрозділи Об'єднаних сил укріплювали оборонні споруди, посилювали заходи з розвідки та знаходяться у повній готовності до можливої зміни обстановки.

На Горлівському напрямку противник проявляв активність в районі населеного пункту Новгородське. Окупанти вели вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, великокаліберні кулемети російські загарбники застосували неподалік Шумів, а стрілецьку зброю – біля Зайцевого. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, вживали необхідних заходів для придушення вогневої активності противника. Внаслідок бойових дій, на Горлівському напрямку, отримав легке поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

На Донецькому напрямку у другій половині дня ворог зосередив свою активність в районі населеного пункту Красногорівка. Під час обстрілів позицій Об’єднаних сил окупанти застосували міномети 82 калібру, гранатомети та стрілецьку зброю. А вже пізно вночі російські загарбники вели зосереджений вогонь по наших позиціях поблизу Верхньоторецького. Підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противника. Також два провокативних ворожих обстріли зафіксовано неподалік Пісків. У ході бойових дій на цьому напрямку жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Дещо спала напруга на Приазов'ї. Вчора, о 5-ій ранку, тут було зафіксовано один випадок ведення окупантами прицільного вогню - поблизу Павлополя. Далі, до кінця доби, загарбники вогневої активності на Маріупольському напрямку не проявляли.

Протягом поточної доби ворог два рази відкривав вогонь по наших позиціях у районі Павлополя. Зафіксовано використання мінометів калібру 82мм. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами.

Протягом минулої доби суттєвих змін в характері дій противника не відбулося. Окупанти підтримували низький рівень інтенсивності обстрілів, при цьому ведення вогню здебільшого було спрямоване на провокування підрозділів Об'єднаних сил до активних дій у відповідь. Для вогневого впливу, окупанти, в основному, використовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Продовжили загарбники застосування важкого озброєння. Військовослужбовці Об'єднаних сил діяли адекватно ситуації.

За даними розвідки, 6 листопада, 2-х бойовиків збройних формувань російської федерації було знищено, ще 2 - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил минулої доби на території Донецької та Луганської областейзатримано5 осіб за підозрою на причетність до незаконних збройних формувань. Виявлено 7 фактів незаконного обігу наркотичних речовин, зафіксовано45 адміністративних правопорушень.

Співробітниками спецпідрозділу податкової міліції ДФС України, який залучений до складу Об'єднаних сил, 6 листопада 2018 року спільно з розвідниками однієї з бригад Збройних Сил України поблизу лінії зіткнення, виявлено схованку. В ній заходилося 150 пляшок об’ємом 10 літрів кожна із рідиною з характерним різким запахом спирту. Загальна вартість знайденого - 405 тисяч гривень. Спирт вилучено та передано на відповідальне зберігання до ліцензійного складу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. Протягом доби на них перевірено понад 5 тисяч транспортних засобів та близько 40 тисяч осіб. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 23 особам. В ході здійснення контрольних заходів зафіксовано4 факти використання підроблених документів та один факт використання документів, виданих окупаційною владою. Виконано 64 доручення уповноважених державних органів. Складено 9 адміністративних протоколів щодо порушення режиму в КПВВ.

Співробітниками ГУ ДФС у Донецькій області, які включені до складу Об’єднаних сил, на КПВВ «Мар’їнка», спільно з працівниками Державної прикордонної служби України, здійснено поглиблений огляд автомобіля під керуванням громадянина К., 1983 року народження. У схованці, обладнаній під сидінням водія, К. намагався приховано перевезти на тимчасово окуповану територію готівкові кошти в розмірі 320 тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, здійснено супроводження та координацію проведення робочої зміни Донецької фільтрувальної станції (ДФС), а також робіт з відновлення будинків мирних жителів Мар’їнки, що зазнали ушкоджень внаслідок обстрілів з боку збройних формувань російської федерації. Проведено технічний огляд на газопроводі високого тиску «Мар`їнка - Красногорівка» і лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна та контрольована. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.