​Минулої доби окупанти 8 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ

Протягом минулої доби кількість обстрілів позицій наших військ залишилась на рівні попередньої. Застосування важкого озброєння фіксувалось лише на Луганському напрямку



Брифінг представника прес-центру ООС 14.11.2018 року:

Минулої доби, 13 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів, у порівнянні з минулою добою, суттєво не змінилась. У порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування мінометів, з загальною витратою 10 мін.

Окупанти 8 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, двічі–з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Найбільша ворожа активність зафіксована на Приазов'ї, а ознаки до загострення спостерігалися на Луганському напрямку.

Вдень, поблизу Кримського, наші опорні пункти двічі піддалися вогневому впливу з мінометів калібру 82 мм. Для недопущення загибелі та травмування військовослужбовців Об'єднаних сил підрозділи, що обороняються, вживали адекватних заходів. Втрат серед наших захисників на Луганському напрямку не допущено.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв. Об'єднані сили посилили заходи розвідки та, у готовності до активних дій, продовжують удосконалення оборонних укріплень.

На Донецькому напрямку зафіксовано один обстріл – у районі Красногорівки ворог застосував по позиціях наших оборонців гранатомети різних систем. Втрат немає.

На Маріупольському напрямку, попри невелику кількість обстрілів, зберігається напруження. Російсько-окупаційні війська, використовуючи гранатомети, обстріляли позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне та Гнутове. Біля Чермалика фіксувався ворожий вогонь з озброєння БМП-1. Відповідь Об’єднаних сил була адекватною. Втрат серед українських військовослужбовців на цьому напрямку не допущено.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом минулої доби кількість обстрілів залишилась на рівні попередньої. Застосування важкого озброєння фіксувалось лише на Луганському напрямку. Після сімнадцятої години ворог переніс вогневу активність на Приазов'я.

Від початку цієї доби зафіксовано 2 обстріли позицій Об'єднаних сил. В районі Красногорівки окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а біля Кримського, окрім того, противник застосував міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та озброєння БМП. Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не постраждав.

Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів, зокрема й превентивних.

За уточненими даними розвідки, 13 листопада двох російських окупантів було знищено, ще п’ять загарбників - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, для перевірки затримано 5 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів та 2 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами. Також зафіксовано 26 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

Вчора, об 11.00, за рішенням Командувача об’єднаних сил, з метою убезпечення громадян, які слідують в межах дорожнього коридору «Донецьк-Курахове», в КПВВ «Мар’їнка» вводився режим «Червоний».

Прикордонники Краматорського загону зі складу Об’єднаних сил, на відстані 100 метрів від контрольного посту «Мар’їнка», біля місця накопичення та очікування громадян, виявили нерозірвану артилерійську міну. Рух через лінію розмежування було припинено на мінімально необхідний для її знешкодження час. З 12.00 пропуск осіб та транспортних засобів в КПВВ «Мар’їнка» відновили.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже18 тисяч осіб та близько2-х тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію розмежування з різних причин29-м особам. В ході здійснення контрольних заходів, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 31123 гривні. Виявлено два факти використання підроблених документів та один факт використання документів виданих окупаційною владою. Також, в КПВВ виконано 67 доручень уповноважених державних органів.

Українська сторона СЦКК, спільно з СММ ОБСЕ, продовжує координацію та супроводження робіт з відновлення будинків жителів Мар'їнки. Також проведено супровід виконання ремонтних робіт ліній електропередач Петрівського водозабору, ремонтно-відновлювальних робіт на водогоні у Зайцевому та обстеження питного водогону на ділянці Горлівка-Торецьк.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична ситуація залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.