​За минулу добу, 16 листопада, зафіксовано 10 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

Минулої доби противник 6 разів застосовував міномети різного калібру із загальною витратою 23 міни. Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському напрямку



Брифінг представника прес-центру ООС 17.11.2018 року:

16 листопада ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість та інтенсивність ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою, суттєво не зменшилась, також противник продовжив застосування важкого озброєння.

Всього зафіксовано 10 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Противник 6 разів застосовував міномети різного калібру із загальною витратою 23 міни. Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському напрямку.

На Луганському і Горлівському напрямках противник вогневої активності не проявляв. Об'єднані сили посилили заходи розвідки та продовжують удосконалення оборонних укріплень.

На Попаснянському напрямку противник двічі вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил у районі хутора Вільний. Окрім того, в одному з випадків, фіксувався ворожий вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2. В ході ведення бойових дій, жоден наш оборонець не постраждав.

На Світлодарському напрямку протягом минулої доби окупанти застосували міномети калібру 82 та 120 мм по позиціях Об'єднаних сил у районі Новолуганського, а гранатомети– неподалік Луганського. Підрозділи, що обороняються, діяли відповідно обстановки, втрат не допущено.

На Донецькому напрямку провокативні ворожі обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї фіксувалися в районах Мар'їнки та Красногорівки. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не допущено.

Противник намагається підтримувати нестабільність на Маріупольському напрямку. Провокативний постріл з міномету калібру 82 мм зафіксовано неподалік Широкиного. Там же, двічі, ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів. Більш активно ворог застосовував зброю у районі Гнутового та Павлополя. Об’єднані сили подавляли ворожий вогонь наявними засобами. Внаслідок обстрілів жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Від початку цієї доби ворог із мінометів 82-го калібру обстріляв опорні пункти у районі населених пунктів Новотошківське та Жолобок. Біля останнього зафіксовано застосування і мінометів калібру 120 мм. Окрім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники вели вогонь по захисниках Гнутового. Під час бойових дій, 17 листопада, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати вогневі зусилля на Попаснянському напрямку та Приазов'ї. Спроби відновлення бойових дій фіксуються поблизу населеного пункту Золоте-4 та у районі Світлодарської дуги.

Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення та ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів.

За уточненими даними розвідки, 16 листопада двох окупантів було поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 42 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- одне тяжке тілесне ушкодження;

- 4 крадіжки;

- 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 721 адміністративне правопорушення. Також виявлено 312 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилученоартилерійський снаряд калібру 152 мм та 6 грамів наркотичних речовин.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад20 тисяч осіб та майже2,7 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 36-и особам. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму майже 55 тисяч гривень. Виявлено один факт використання підроблених документів та один - документів, виданих окупаційною владою. Окрім того, виконано 73 доручення уповноважених державних органів.

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, спільно з СММ ОБСЄ, здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт на шламо-накопичувачах Торецького фенольного заводу в районі Залізного, у Мар'їнці продовжувалися роботи на дахах житлових будинків мешканців, які були пошкоджені внаслідок обстрілу окупантів, забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і назад. Також триває ремонт на лініях електропередачі свердловин Петрівського водозабору на Луганщині.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.