​За минулу добу окупанти 21 раз порушили режим припинення вогню

Минулої доби найбільша напруженість відзначається на Луганському напрямку. Також висока вогнева активність противника зберігалась на Донецькому напрямку та Приазов'ї



Брифінг представника прес-центру ООС 20.11.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільша напруженість відзначається на Луганському напрямку. Також висока вогнева активність противника зберігалась на Донецькому напрямку та на Приазов'ї. В ході обстрілів російські окупаційні війська 9 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Всього, за 19 листопада, окупанти 21 раз порушили режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, з загальною витратою 50 мін.

На Луганському напрямку загарбники відкривали зосереджений вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районах Кримського, Жолобка і Новотошківського. Об'єднані сили вживали адекватних заходів - у ході бойових дій, втрат серед особового складу не допущено.

На Попаснянському напрямку противник продовжує вести вогонь неподалік хутора Вільного. Обстріли систематично ведуться з житлових кварталів населених пунктів Золоте-5 та Мар'ївка. Окрім цього, вчора у цьому районі проводилися ремонтні роботи на повітряній лінії електропередач, що не завадило бойовикам російсько-окупаційних військ, усупереч будь-яким домовленостям, відкрити вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Під час обстрілу з великокаліберних кулеметів, поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

19 листопада окупанти застосували міномети калібру 82 мм поблизу Луганського, а з гранатометів та великокаліберних кулеметів - турбували наших оборонців у районі Травневого. У ході бойових дій втрат серед особового складу Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено.

Продовжуючи активну дезінформацію та розповсюдження фейкових повідомлень щодо можливих хімічних атак з боку Об'єднаних сил, російсько-окупаційні війська на Донецькому напрямку відкривали вогонь у смузі від Авдіївки до Новотроїцького. Інтенсивно вівся вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У ході бойових дій отримали поранення два військовослужбовця Об'єднаних сил.

Об'єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення, й надалі будуть вживати рішучих заходів.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Для обстрілу неподалік Водяного ворог застосував міномети калібру 82, а у районі Чермалика – ще й 120 мм. Біля Павлополя, Водяного та Гнутового загарбники використовували великокаліберні кулемети і гранатомети. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил - у ході бойових дій втрат особового складу не допущено.

Від початку поточної доби противник вогневої активності не проявляв.

Відмічаємо, що окупанти поновили спроби ведення повітряної розвідки наших позицій. Так, вчора засобами Об'єднаних сил виявлено два випадки застосування противником БПЛА. При цьому, один безпілотний літальний апарат російського виробництва Орлан-10 здійснював розвідку з перетином лінії розмежування.

Після підтвердження роботи безпілотника радіолокаційними засобами ППО, близько 12:20, ціль було знищено вогневим підрозділом протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ зі складу Об'єднаних сил.

Окрім цього, за даними звітів СММ ОБСЄ, які опубліковані 17-18 листопада 2018 року, патрулями Місії, в непідконтрольних урядові України районах Луганської області, поза лініями відведення, виявлено 21 одиницю РСЗВ (БМ-21 «Град», 122 мм) у районі Хрустального, чотири самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 4 причіпних гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) біля Білого.

Також, поза межами виділених районів відведення, зафіксовано 13 одиниць РСЗВ (БМ-21 «Град», 122 мм), 14 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), одну гаубицю (2А65 Мста-Б, 152 мм), 16 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм), 4 танки Т-64 та один Т-72.

Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник продовжує активне ведення дезінформації та розповсюдження фейкових новин з метою дискредитації Об'єднаних сил та залякування бойовиків збройних формувань російської федерації і цивільного населення на окупованих територіях. Незважаючи на будь-які мирні угоди, для дестабілізації та підтримання конфлікту окупанти продовжують вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та важкого озброєння.

Об'єднані сили виконують бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення, ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ минулої доби знищено, а ще шість окупантів - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 43 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- одне тяжке тілесне ушкодження;

- 6 крадіжок;

- 1 факт незаконного обігу зброї;

- 7 фактівнезаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 489 адміністративних правопорушень. Також виявлено 305 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу протягом минулої доби вилучено один пістолет «ТТ», 8 набоїв, мінометну міну калібру 82 мм, запал УЗРГМ та понад 4,3 кілограми канабісу.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 19 тисяч осіб та майже 2,3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 26-и особам. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 155 тисяч гривень та 600 тисяч гривень готівкою. Виявлено три факти використання підроблених документів та зафіксовано одну спробу надання неправомірної вигоди прикордонному наряду. Окрім того, в КПВВ виконано 80 доручень уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, спільно з СММ ОБСЄ, забезпечено планові ремонтно-відновлювальні роботи на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу, які зазнали ушкоджень внаслідок обстрілів з боку збройних формувань російської федерації.

Так, протягом 19 листопада, незважаючи на обстріли з боку російсько-окупаційних військ, проводилися ремонтні роботи на повітряній лінії передач у районі Золоте-4. У Мар’їнці відновлювали дахи житлових будинків мирних жителів. Також тривали ремонтні роботи на лініях електропередачі свердловин Петрівського водозабору на Луганщині. В Авдіївці забезпечувалися планові роботи на Донецькій фільтрувальній станції, а також безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і назад.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.