​Минулої доби окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню

За минулу добу найбільша напруженість відзначалася на Луганському та Донецькому напрямках. У ході бойових дій двоє українських військових отримали поранення



Брифінг представника прес-центру ООС 04.12.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами. Найбільша напруженість відзначається на Луганському та Донецькому напрямках. У ході обстрілів російські окупаційні війська 4 рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Всього, 3 грудня, окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, з загальною витратою 16 мін.

На Луганському напрямку загарбники відкривали прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем по позиціях наших військ в районі Кримського. Об'єднані сили вживали адекватних заходів - у ході бойових дій втрат серед особового складу не допущено.

На Попаснянському напрямку обстріл ворога зафіксовано у районі населеного пункту Степне. Тут окупанти застосували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Вжитими заходами вогнева активність противника була подавлена. В ході бою один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Після тривалої перерви зафіксовано ворожі вогневі провокації на Горлівському напрямку – поблизу Троїцького збройні формування російської федерації стріляли з гранатометів. Втрат серед українських військових немає.

Минулої доби окупанти застосували міномети калібру 120 і 82 мм поблизу Пісків. Окрім того, ворог вів вогонь зі станкових гранатометів, стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів неподалік населених пунктів Авдіївка, Водяне та Славне. Об'єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення ситуації на Донецькому напрямку та готові до більш активних дій. Втрат серед українських військових не допущено.

Відзначається збільшення напруги поблизу Чермалика, Гнутового та Водяного, що на Маріупольському напрямку. Тут загарбники, для вогневого впливу по наших позиціях, окрім стрілецької зброї, застосували великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. Об’єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника, тримають ситуацію на Приазов'ї під своїм контролем та готові до реагування на будь-які зміни в обстановці. У ході бойових дій зазнав поранення один військовослужбовець Збройних Сил України.

Від початку цієї доби противник вогневої активності не проявляв.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відзначається збільшення вогневої активності противника на Донецькому напрямку та намагання до загострення ситуації поблизу населеного пункту Кримське. Зберігається напруження на Приазов'ї.

Об'єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення й надалі будуть вживати рішучих заходів.

За уточненими даними розвідки, 3 грудня трьох російських окупантів було знищено, а ще трьох – поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 36 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- одне тяжке тілесне ушкодження;
- один грабіж;
- 12 крадіжок;
- 2 факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 808 адміністративних правопорушень. Також виявлено 487 адміністративних правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено пістолет-кулемет МР-28, 57 набоїв калібру 5,45, 726 грамів канабісу, 10 кущів рослини коноплі та 4 грами інших наркотичних засобів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 27 тисяч осіб та 3 367 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 18 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 62 доручення уповноважених державних органів. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму майже 26 тисяч гривень та зафіксовано дві спроби перетину лінії розмежування за підробленими документами.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 3 грудня, здійснено супроводження та координацію виконання ремонтних робіт на водогоні міста Попасна. Окрім того, забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно та продовжувалися відновлювальні роботи на лініях електропередачі свердловин Петрівського водозабору, що на Луганщині.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільна.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.