​За минулу добу окупанти 15 разів обстріляли позиції наших військ

Минулої доби найбільша напруженість відзначалася на Попаснянському напрямку, де російські окупанти проявляли вогневу активність у районі населеного пункту Золоте



Брифінг представника пресс-центру ООС 06.12.2018 року:

Минулої доби, ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. В ході обстрілів, російські окупаційні війська 6 разів застосували заборонене Мінськими угодами озброєння. Найбільша напруженість відзначається на Попаснянському напрямку, де ворог проявляв вогневу активність у районі населеного пункту Золоте.

Всього, 5 грудня, окупанти 15 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням мінометів калібру 120 та 82 мм, з загальною витратою 67 мін.

На Луганському, Світлодарському і Горлівському напрямках ворог вогонь у бік наших опорних пунктів не відкривав. Підрозділи Об'єднаних сил укріплювали оборонні позиції та знаходяться у повній готовності до можливої зміни обстановки.

На Попаснянському напрямку противник відновив бойові дії поблизу Золотого. Починаючи з 11.25, під час майже п’яти з половиною годин обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил в районі хутора Вільного (Золоте-4, Луганської області), під інтенсивний вогонь з боку російсько-окупаційних військ потрапили житлові будинки зазначеного населеного пункту. Під час обстрілу окупанти масовано застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Для своїх цинічних дій загарбники використали понад півсотні мін калібру 82 мм, протитанкові керовані ракети, а також станкові, автоматичні, підствольні та ручні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Наголосимо, що російські окупанти систематично вели обстріли з житлових кварталів окупованого населеного пункту Золоте-5.

Командування Об'єднаних сил вживає рішучих заходів щодо недопущення ескалації конфлікту і збереження інфраструктури у цьому районі. Втрат серед цивільного населення та особового складу не допущено.

Також повідомляємо, що внаслідок ведення окупантами вогню, незважаючи на надані ними гарантії щодо дотримання режиму тиші, були зірвані заплановані ремонтно-відновлювальні роботи з закладення підземного силового електричного кабелю для відновлення централізованого енергоживлення населеного пункту.

Досить високою була інтенсивність ворожих обстрілів з великокаліберних кулеметів та гранатометів на Донецькому напрямку. Прицільний вогонь окупанти відкривали у районах населених пунктів Піски, Тарамчук і Красногорівка. Окрім того, неподалік Опитного збройні формування російської федерації застосували міномети 120-го калібру та стрілецьку зброю. Об'єднані сили рішуче діяли на подавлення вогневих засобів противника. У ході бойових дій не постраждав жоден український військовий.

Продовжуються обстріли наших оборонних укріплень на Маріупольському напрямку. Біля Чермалика та Гнутового окупанти застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і станкові протитанкові гранатомети. Відповідь оборонців України була адекватною. Внаслідок бойових дій на Приазов'ї легке поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Протягом поточної доби противник вогневої активності не проявляв.

Ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. 5-го грудня, в порівнянні з попередньою добою, кількість обстрілів не збільшилась. Основні вогневі зусилля ворог зосередив на Попаснянському напрямку, де противник різко збільшив інтенсивність застосування важкого озброєння, відзначається також активне ведення вогню зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. У всіх випадках наші підрозділи вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби трьох російських окупантів було знищено та ще двох - поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Упродовж минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 5 осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 28 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 14 крадіжок;
- 1 факт незаконного поводження зі зброєю;
- 10 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 450 адміністративних правопорушень. Також виявлено 264 адміністративних правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 3 гранати РГД-5, одна граната РГН, один запал до гранати, 40 набоїв калібру 5,45, 70 грамів канабісу та 63,5 грами прекурсору ангідріду.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 17 тисяч осіб і 2 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 21-й особі. Зафіксовано три спроби перетину лінії розмежування за підробленими документами та виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 7 тисяч гривень. Окрім того, в КПВВ виконано 66 доручень уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, 5 грудня, здійснено супроводження та координацію виконання ремонтних робіт на водогоні міста Попасна. Відновлювалося освітлення на ГРС «Марїнка – Красногорівка» та перевірявся стан газопроводу відводу на нитці високого тиску в напрямку траси Запоріжжя – Донецьк.

У Мар’їнці продовжувалися ремонтно-відновлювальні роботи на дахах житлових будинків. Також забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до Донецької фільтрувальної станції і у зворотному напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.