​За минулу добу противник 6 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил

Основні вогневі зусилля російські окупанти зосередили на Приазов'ї. Під час бойових дій на Маріупольському напрямку зазнав поранення один військовослужбовець


Брифінг представника пресс-центру ООС 07.12.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалась контрольованою та характеризувалася зменшенням загальної кількості обстрілів. Основні вогневі зусилля російські окупанти зосередили на Приазов'ї.

Всього, 6 грудня, противник 6 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил.

На Луганському напрямку збройні формування російської федерації здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм у районі Новотошківського, з загальною витратою 5 мін. Втрат серед українських військових не допущено.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках ворог вогонь у бік наших позицій не відкривав. Підрозділи Об'єднаних сил укріплювали оборонні споруди та знаходяться у повній готовності до будь-яких змін у обстановці.

На Донецькому напрямку противник вів провокативний вогонь зі стрілецької зброї неподалік Мар'їнки. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, вживали необхідних заходів для збереження життя та здоров'я особового складу та цивільних осіб – втрат немає.

На Приазов'ї вчора було зафіксовано два обстріли зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру поблизу Лебединського, а гранатомети ворог застосував на підступах до Чермалика і Водяного. Під час бойових дій, на Маріупольському напрямку, зазнав поранення один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Від початку цієї доби противник здійснив обстріл наших опорних пунктів з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Тарамчука. Втрат серед українських військових не допущено.

Загалом, на лінії зіткнення фіксувався порівняно низький рівень інтенсивності вогню. Протягом минулої доби противник уникав активних зіткнень, разом з тим намагався підтримувати нестабільність на Маріупольському та Луганському напрямках. Військовослужбовці Об'єднаних сил діяли адекватно обстановці.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами.

За уточненими даними розвідки, 6-го грудня одну особу зі складу збройних формувань російської федерації було знищено, а ще двох окупантів обліковано, як санітарні втрати.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Упродовж минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано трьох осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 30 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 1 вбивство;
- 11 крадіжок;
- 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами
- 10 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 628 адміністративних правопорушень. Також виявлено 308 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 2 гранати РГД-5, одну гранату Ф-1, 2 запали УЗРГМ, 518 набоїв калібру 5,45 мм, 305 грамів канабісу, 4 грами метадону та 0,2 - амфетаміну.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

Проте, учора, 6 грудня, російські окупанти знову піддали ризику життя цивільного населення, застосувавши так званий «рваний» режим пропуску. Вони пропустили через свій блокпост одночасно велику кількість автомобілів у короткий час. Робиться це перед самим закриттям українських КПВВ, в розрахунку на те, що мирні громадяни змушені будуть ночувати просто неба.

Зокрема, чергова така провокація мала місце у дорожньому коридорі «Горлівка-Бахмут». О 17.30 з тимчасово окупованої території України до контрольного посту «Майорське» прибули 17 цивільних автівок. Це мало безпрецедентний характер, оскільки люди прибули через півгодини після закінчення встановленого графіку роботи КПВВ. Всі бази даних було закрито, тому технічної можливості оформлення громадян встановленим порядком не було.

З метою гарантування безпеки цивільного населення, серед яких були і діти, Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв прийняв рішення щодо переміщення всіх громадян на контрольовану територію, під захист українських підрозділів. 44 дорослих людини та 2 дітей розмістили в наметах ДСНС, де їх забезпечили всім необхідним. Зранку, після відкриття КПВВ, всі громадяни та транспортні засоби будуть оформлені встановленим порядком.

Зі слів подорожуючих стало відомо, що на блокпосту окупантів вже другу добу немає централізованого електроживлення, пропуск осіб та транспорту через лінію розмежування вони здійснюють дуже повільно. Близько 80 автомобілів залишилось перед ворожим блокпостом очікувати пропуску на контрольовану урядом України територію.

Всього за вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало майже 35 тисяч осіб та понад 4 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 34 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 82 доручення уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, забезпечувався безпечний проїзд працівників чергової зміни до Донецької фільтрувальної станції і в зворотному напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.