​Окупанти 11 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил

Минулої доби Об'єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення ситуації. Серед українських військових поранень зазнали двоє військовослужбовців



Брифінг представника прес-центру Об’єднаних сил 12.12.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами. Найбільша напруженість відзначається на Донецькому напрямку.

У ході обстрілів російські окупаційні війська 1 раз застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Всього, 11 грудня, окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів 82-го калібру, з загальною витратою - 2 міни.

Об'єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення ситуації та готові до більш активних дій. Серед українських військових поранень зазнали двоє військовослужбовців.

Знову відзначається намагання окупантів відновити напруження на Донецькому напрямку. По позиціях наших військових в районі населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Невельське, Новомихайлівка, Славне, Північне противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а в районі населеного пункту Опитне по позиціях наших військових загарбники відкривали прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм.

Підрозділи, що обороняються, вжили необхідних заходів для припинення ворожих обстрілів. Втрат немає.

На Маріупольському напрямку відзначається відносне затишшя. З гранатометів російські окупанти здійснили обстріл позицій в районі населеного пункту Чермалик.

Об'єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення й надалі будуть вживати рішучих заходів.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою.

За уточненими даними розвідки, 11 грудня одного окупанта знищено, а ще 5 осіб зі складу збройних формувань російської федерації отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 44 адміністративні правопорушення.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 1 грабіж;
- 8 крадіжок;
- 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 593 адміністративні правопорушення. Також виявлено 541 адміністративне правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 2 гранати РГД-5, 1 постріл гранатометний ВОГ-25, 1 обріз рушниці калібру 16 мм., 1 карабін калібру 7,62 мм., 16 набоїв калібру 9 мм., 174 набої калібру 7,62 мм., 223 грами канабісу.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало майже тридцять вісім тисяч осіб та 4457 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 25 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 91 доручення уповноважених державних органів. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 103 тисячі гривень.

КПВВ «Станиця Луганська» відвідав Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, який ознайомився з порядком функціонування КПВВ після реконструкції, поспілкувався з громадянами, які перетинають КПВВ.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 11 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.