​Минулої доби окупанти 22 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил

Минулої доби знову відзначалося збільшення напруженості на Маріупольському напрямку. Внаслідок бойових дій загинуло двоє військовослужбовців Об'єднаних сил



Брифінг представника прес-центру Об’єднаних сил 14.12.2018 року:

Минулої доби обстановка в районі проведення операції загострилася, втім, залишалася цілком контрольованою Об'єднаними силами. Найбільша напруженість відзначається на Маріупольському напрямку. У ході обстрілів російські окупаційні війська 7 разів застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Всього, протягом 13 грудня, окупанти 22 рази порушили режим припинення вогню, зокрема, із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібрів, з загальною витратою - 44 міни.

У відповідь на загострення ситуації на лінії зіткнення та у прифронтових населених пунктах Об’єднані сили вживають рішучих заходів щодо припинення ворожих провокацій, захисту життя та здоров’я особового складу і цивільного населення.

Ворог відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберної зброї по позиціях Об'єднаних сил неподалік населеного пункту Кримське на Луганському напрямку та здійснив обстріл з мінометів калібрів 120 та 82 мм. хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку.

Опорні пункти наших військ піддалися вогневому впливу з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка, Невельське на Донецькому напрямку.

Знову відзначається збільшення напруженості на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 120 та 82 мм позиції українських військових було обстріляно в районі населених пунктів Гнутове та Водяне. По позиціях наших військових в районі населеного пункту Широкине противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок бойових дій загинуло двоє військовослужбовців Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби на обстріли з боку російських окупаційних військ було здійснено адекватну відповідь. Так, за даними розвідки, 13 грудня три окупанти зі складу збройних формувань російської федерації було знищено та четверо отримали поранення.

Ситуація на лінії зіткнення є повністю контрольованою.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 45 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 1 вбивство;
- 2 тяжкі тілесні ушкодження;
- 12 крадіжок;
- 12 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 7 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 479 адміністративних правопорушень. Також виявлено 338 адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 3 рушниці калібру 16 мм., 1 граната РГД-5, 1 постріл ВОГ-17, 1 пістолет калібру 9 мм., 211 набоїв калібру 5,45 мм., 411 набоїв калібру 7,62 мм.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад сорок тисяча осіб та 4808 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 42 особам. Окрім того, в КПВВ виконано 94 доручення уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 41 тисячу гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 13 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.