​Всього за минулу добу противник 6 разів обстріляв позиції наших військ

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець зі складу ООС не постраждав. Підрозділи продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі



Брифінг представника прес-центру ООС 30.12.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо знизилась. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Всього за минулу добу, 29 грудня, противник 6 разів обстріляв позиції наших військ.

Використання озброєння, забороненого Мінськими домовленостями не зафіксовано.

На Горлівському напрямку вчора противник здійснив обстріл з гранатометів поблизу селища Залізне з напрямку терикону шахти імені Гагаріна, яка знаходиться на ТОТ України.

На Донецькому напрямку відмічено активізацію противника в районі селищ Опитне та Новомихайлівка, де позиції українських військових були обстріляні з гранатометів та стрілецької зброї з напрямку населених пунктів Спартак, Луганське, Веселе, які тимчасово перебувають під контролем російських окупаційних військ.

На Маріупольському напрямку збройні формування російської федерації та їхні найманці здійснили обстріл позицій українських військових поблизу населених пунктів Гнутове та Водяне з гранатометів різних систем та стрілецької зброї з боку тимчасово окупованих селищ Ужівка, Заїченко.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил не постраждав.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, за минулу добу трьох окупантів було знищено та трьох поранено.

Слід зазначити, що російсько-окупаційні війська постійно вдаються до ганебних провокацій з метою звинувачення українських військових у зриві режиму «ТИША», який введений з 00.00 (за Київським часом) 29.12.2018 командуванням Об'єднаних сил та скомпрометувати їх в очах українських громадян та міжнародної спільноти.

Ситуація в районі проведення ООС надалі залишається під контролем українських військових.

Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 26 адміністративних правопорушень та затримано 8 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:

- 1 тяжке тілесне ушкодження;
- 5 крадіжок;
- 1 факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Протягом минулої доби із незаконного обігу вилучено: обріз мисливської рушниці калібру 12 мм, близько 30 грам наркотичної сировини.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 788 адміністративних правопорушень. Також виявлено 369 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад тридцять одна тисяча осіб та 4544 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 25 особам.

Окрім того, в КПВВ виконано 63 доручення уповноважених державних органів. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 22 тисячі гривень.

Також 29 грудня на КПВВ «Майорське» в ході проведення огляну транспортного засобу службовою собакою прикордонного наряду спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі склад Об'єднаних сил серед особистих речей громадянина України виявлено понад 100 грам речовини, схожої на бездимний порох. Особу було затримано та передано представникам НП України зі складу Об'єднаних сил.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 29 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

СлаваУкраїні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.