​Минулої доби російські окупанти десять разів обстріляли позиції наших військ

Унаслідок обстрілів російських окупантів двоє військовослужбовців ОС отримали поранення. За даними розвідки, двох російських найманців було знищено та чотирьох поранено



Брифінг представника прес-центру Об’єднаних сил 03.02.2019 року:

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишилась загостреною. Російські окупанти десять разів обстріляли позиції наших військ. З яких один рази противник застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли по позиціях наших захисників велися:

в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ, з окупованої САХАНКИ – зі стрілецької зброї;

в районі населеного пункту КРАСНОГОРІВКА, з окупованого ТРУДІВСЬКОГО – з великокаліберних кулеметів;

поблизу селища ГНУТОВЕ, з тимчасово окупованого селища ЗАЇЧЕНКО – з гранатометів різних систем великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування «Північ» противник обстріляв наші позиції:

тричі поблизу селища ЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту НИЖНЄ ЛОЗОВЕ – з мінометів калібру 82 мм, БМП-1 та стрілецької зброї;

двічі в районі населеного пункту ТРАВНЕВЕ, з тимчасово підконтрольного російським найманцям окупованого селища ТРУДІВСЬКИЙ – з автоматичних гранатометів;

в районі ХУТОРА ВІЛЬНИЙ, з тимчасово підконтрольного російським найманцям окупованого селища ЗОЛОТЕ-5 – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;

в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ, з тимчасово підконтрольного російським найманцям окупованого селища СЕНТЯНІВКА – з великокаліберних кулеметів;

Унаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

На зухвалі обстріли російських окупантів та їх найманців українські захисники миттєво відповідали вогнем у бік противника, не даючи йому жодних шансів.

За даними розвідки, двох російських найманців було знищено та четверо поранено.

Увечері, 2 лютого, громадянин України П., маючи намір вступити в ряди російсько-окупаційних військ, здійснив спробу перейти лінію зіткнення на Світлодарському напрямку.

Особовий склад одного з підрозділів затримав громадянина, завадивши йому реалізувати свій злочинний план. Громадянина П. передано правоохоронцям зі складу Об'єднаних сил.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках злочинних дій противника вживають невідкладних заходів з метою збереження життя військовослужбовців Об'єднаних сил та мирного населення.

Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Згідно рішення Командувача об'єднаних сил, у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримуються на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил задокументовано 30 правопорушень адміністративного характеру. Зокрема, протягом 2 лютого було доставлено до відділів поліції 5 осіб, яким інкримінують зв’язки із незаконними збройними формуваннями на території Донецької та Луганської областей.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей, розкрито:

грабіж – 1;
крадіжки – 16;
незаконні поводження зі зброєю та боєприпасами –2;
незаконний обіг наркотичних засобів –3.

Із протизаконного обігу та зберігання вилучено шість тротилових шашок; 36 штук набоїв калібру 9 мм.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало понад 32700 тисяч осіб та 3900 транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 16 особам.

Особовим складом КПВВ виконано 75 доручень уповноважених державних органів.

Сума контрабанди протягом минулої доби, яка була виявлена представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил склала майже 90 тисяч гривень.

Упродовж 2 лютого підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам в населених пунктах Маріуполь, Талаківка, Травневе, Гладосове. Крім того, виконані заходи протимінної безпеки та організації ремонтно-відновлювальних робіт об’єктів критичної інфраструктури на п'яти об’єктах.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Українське суспільство може бути впевнене, що українські військові гідно захистять суверенітет і незалежність України та її громадян.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.