​Минулої доби російські окупанти шість разів обстріляли позиції Об’єднаних сил

Унаслідок обстрілів один український захисник загинув і ще один був поранений. За даними розвідки, учора, 16 лютого, п'ять окупантів було знищено та чотири поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 17.02.2019 року:

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Російські окупанти шість разів обстріляли позиції наших військ, один із яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог чотири рази обстріляв позиції наших захисників:

двічі у районі міста АВДІЇВКА, з території тимчасово окупованого селища МІНЕРАЛЬНЕ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з території тимчасово окупованого населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

у районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з території тимчасово окупованого села ЗАЇЧЕНКО – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог двічі обстріляв українських захисників у районі села КРИМСЬКЕ: з тимчасово окупованого населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – зі станкових гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів і з тимчасово окупованого населеного пункту СОКІЛЬНИКИ – з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів один український захисник загинув і ще один був поранений.

Солдат одного з підрозділів 93-ї окремої механізованої бригади Олексій Чорний знаходився на своїй позиції та вів спостереження за ворогом. О 14.00 противник під прикриттям вогню з гранатометів спробував наблизитися до наших передових позицій.

Спільно з бойовими побратимами Олексій влучним вогнем з особистої зброї зупинив злочинні намагання ворога та примусив його відступити. Не відмовляючись від своїх намірів, ворог наостаннє обстріляв позицію, де знаходився Олексій Чорний. Граната влучила в амбразуру, а наш захисник отримав поранення.

Медична допомога Івану Чорному була надана своєчасно. Загрози життю немає.

За мужність, проявлену під час виконання бойового завдання, солдат Олексій Чорний представлений до нагородження відзнакою Командувача об’єднаних сил.

Пізніше противник переніс вогонь на інший опорний пункт цієї ж бригади. Знаходячись на позиції, старший солдат Ігор Зайченко відбивав атаку, ведучи вогонь з автомата по противнику. Одна з гранат розірвалася у безпосередній близькості з бійцем, внаслідок чого він отримав бойову травму. Загроз для життя військовослужбовця немає. Наразі він знаходиться на лікуванні у військовому госпіталі.

Близько 23.00 позиції 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади були обстріляні противником з різних видів зброї. Старший солдат Сергій Данілейченко разом із товаришами вів вогонь у відповідь, коли ворожа куля обірвала його життя. Військовослужбовці підрозділу помстилися ворогу.

За даними розвідки, 16 лютого п'ять окупантів було знищено та чотири поранено.

Частини та підрозділи Об’єднаних сил продовжують утримувати ворога на лінії зіткнення, гідно виконуючи усі визначені бойові завдання. На всі обстріли з боку противника Об'єднані сили негайно реагують, вживаючи невідкладних заходів з метою збереження життя військовослужбовців та мирного населення.

Радіотехнічними та радіоелектронними засобами Об'єднаних сил двічі виявлено та придушено намагання застосування противником безпілотних літальних апаратів.

Від початку поточної доби, станом на 12-ту годину, ворог чотири рази обстріляв наші позиції.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив три обстріли:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА – з мінометів калібру 120 та 82 мм;

поблизу села ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту АЗОВ – перший обстріл вночі був здійснений із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, і другий, уже вдень, з території тимчасово окупованого населеного пункту УЖІВКА – із мінометів калібру 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» – у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА з тимчасово окупованого селища МОЛОДІЖНЕ – із мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається під контролем. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи усіх правоохоронних органів, які входять до складу Об'єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, вживають всі заходи щодо виконання вимог чинного законодавства, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинено 31 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено шість громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями російської федерації.

Підрозділами Національної поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах розкрито 19 злочинів, у тому числі незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Водночас 16 лютого близько 16.30 під час охорони місця виявлення та обстеження схрону боєприпасів на околиці села НЕТАЙЛОВЕ стався вибух, у результаті якого отримав смертельне поранення капітан служби цивільного захисту Олег Моргун. Також отримали осколкові поранення три працівники поліції, які доставлені до міської лікарні.

Поранені працівники поліції будуть госпіталізовані до військового шпиталю. На місці події працює слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічної служби. Обставини події встановлюються.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло понад 38 тисяч осіб та майже п'ять тисяч транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 14-ом особам. Особовим складом КПВВ протягом дня 16 лютого виконано 85 доручень уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено контрабанду на суму понад 70 тисяч гривень.

Військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили проведення робіт на Донецькій фільтрувальній станції.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування мешканцям населених пунктів ТРАВНЕВЕ та ГЛАДОСОВЕ, а у місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.