​Учора російські окупанти 11 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил трьох українських бійців було поранено. За даними розвідки, 26 лютого 9 окупантів зазнали поранень



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 27.02.2019 року:

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Російські окупанти 11 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому 9 разів противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил:

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту САХАНКА – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з тимчасово окупованого села ВАСИЛІВКА – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил:

у районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з території тимчасово окупованих селищ ГОЛЬМІВСЬКИЙ та ДОЛОМІТНЕ – тричі – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також з озброєння бойових машин піхоти та стрілецької зброї;

поблизу міста ПОПАСНА, з території тимчасово окупованого населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – двічі – з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ, з території тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу села МАЛИНОВЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ПАНЬКІВКА – з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів;

у районі населеного пункту ЛОБАЧЕВЕ, з території тимчасово окупованого села ЖОВТЕ – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля села КРИМСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту СМІЛЕ – з мінометів калібру 82 мм.

Близько 13.00 ворог відкрив вогонь по взводному опорному пункту окремої механізованої бригади. Захисники України надали адекватну відповідь агресору. Влучними пострілами з гранатомету було знищено його кулеметний розрахунок. Водночас граната з автоматичного станкового гранатомету окупантів розірвалася у безпосередній близькості від наших захисників, через що старший солдат Олександр Білан та солдат Євген Молька отримали поранення. Медичну допомогу воїнам було надано своєчасно. Загроз для життя немає.

Також ворог обстріляв взводний опорний пункт іншої механізованої бригади. Солдат Володимир Шевченко, який ніс чергування на спостережному пості, відповів стрільбою з автомата і примусив противника припинити вогонь. Проте воїн отримав поранення. На даний момент йому надано необхідну медичну допомогу, він знаходиться на лікуванні у військовому госпіталі.

За професійні дії та мужність військовослужбовці подані до нагородження.

Жоден обстріл з боку противника не залишився для нього безкарним. За даними розвідки, 26 лютого 9 окупантів було поранено. Крім того, знищено одну одиницю військової техніки.

Також від української сторони СЦКК за уточненими даними стало відомо, що 25 лютого, приблизно о 23.30, з напрямку тимчасово окупованого селища міського типу ГОЛЬМІВСЬКИЙ було здійснено обстріл населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ. Мобільною групою української сторони СЦКК було встановлено факти пошкодження цивільної інфраструктури мінами 120-го та 82-го калібрів. Зокрема, на території ТОВ «Бахмутський аграрний союз» пошкоджено дах та зруйновано стіну й фундамент господарської будівлі, знищено вентиляційну витяжку та вбито 3 свині.

Протягом минулої доби засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об'єднаних сил двічі було придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв наші позиції, у тому числі один раз – із застосуванням важкого озброєння.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти двічі відкривали вогонь по наших опорних пунктах:

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА – з мінометів калібру 120 мм та ручних протитанкових гранатометів;

поблизу села ГНУТОВЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі стрілецької та снайперської зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» зафіксовано один обстріл наших позицій поблизу населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ДОЛОМІТНЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У результаті обстрілів один наш захисник був поранений.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, які включені до складу сил та засобів Об'єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об'єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил повністю контролюється.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинено 994 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено чотирьох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

За минулу добу правоохоронцями в районі проведення операції Об'єднаних сил розкрито 32 злочини, серед яких – один факт незаконного обігу зброї та боєприпасів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло близько 34 тисяч осіб та майже три з половиною тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 18-ти особам.

Протягом минулої доби зареєстровано один факт відмови прикордонників від неправомірної вигоди та один факт виявлення товарів із ознаками контрабанди на загальну суму 80 125 гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування, теплі речі, взуття та іншу гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів НОВОЛУГАНСЬКЕ, СЕМИГІР'Я, ПОПАСНА, СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, ВОДЯНЕ та ОРЛІВКА. У місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам. У населеному пункті БЕРЕЗОВЕ передано гуманітарну допомогу місцевому дитячому садочку.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.