​Учора російські окупанти 4 рази обстріляли позиції наших військ

За даними розвідки, 1 березня одного учасника збройних формувань рф поранено. За уточненими даними, 28 лютого було також ліквідовано двох та поранено трьох окупантів



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 02.03.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил 1 березня мала ознаки до незначного зниження напруження. Російські окупанти 4 рази обстріляли позиції наших військ, тричі застосувавши важке озброєння.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли опорний пункт підрозділу Об'єднаних сил у районі населеного пункту ПІСКИ, з території тимчасово окупованого села ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» зафіксовано три обстріли наших позицій:

у районі селища НОВОЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ – з мінометів 120-го калібру;

біля населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з території тимчасово окупованого селища міського типу ДОНЕЦЬКИЙ – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу населеного пункту ШУМИ, з території контрольованого противником селища ШАХТА 6-7 тимчасово окупованого міста ГОРЛІВКА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Близько 12:30 противник розпочав обстріл із гранатометів та стрілецької зброї позиції однієї з окремих мотопіхотних бригад, яка захищає Україну на Горлівському напрямку. Командир відділення молодший сержант Мурат Максютов керував обороною свого підрозділу. Бійці відділення адекватним вогнем у відповідь примусили противника припинити вогонь. Водночас окупанти з іншої позиції почали стріляти з гранатометів по нашому взводному опорному пункту. Під час зміни позиції поблизу молодшого сержанта Максютова вибухнула граната, внаслідок чого він отримав поранення.

Товариші надали Мурату першу медичну допомогу та доправили в медичний заклад. Життя нашого захисника у безпеці.

За організовану оборону взводного опорного пункту та мужність молодшого сержанта Мурата Максютова подано до нагородження.

Жоден обстріл з боку противника не залишився для нього безкарним. За даними розвідки, 1 березня одного учасника збройних формувань Російської Федерації поранено. За уточненими даними, 28 лютого було також ліквідовано двох та поранено трьох окупантів.

Протягом минулої доби засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об'єднаних сил було двічі придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Також 1 березня військовослужбовці батальйонної тактичної групи Національної гвардії України, що діє у смузі оборони однієї з механізованих бригад, збили безпілотний літальний апарат противника. Збитий БПЛА виявився російським безпілотним літальним апаратом типу «Елерон». Фахівці вивчають носії інформації.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв позиції наших військ, в тому числі один раз – із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти здійснили два обстріли:

поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого села АЗОВ – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з території тимчасово окупованого селища міського типу ЯСИНІВКА – з автоматичних станкових гранатометів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв з автоматичних станкових гранатометів наших захисників у районі населеного пункту ТРАВНЕВЕ з території тимчасово окупованого селища міського типу ГОЛЬМІВСЬКИЙ.

Втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, які включені до складу сил та засобів Об'єднаних сил, забезпечують законність в регіоні. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об'єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил повністю контролюється.

Упродовж минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинили 595 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено 11 громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями російської федерації.

За минулу добу правоохоронцями в районі проведення операції Об'єднаних сил розкрито 26 злочинів, серед яких – чотири факти незаконного обігу зброї та боєприпасів.

Із незаконного обігу вилучено:

гвинтівку «SAVAGE 64 G» калібру 5,6 мм;
карабін «Сайга-М301» з ознаками переробки;
набої різних калібрів – 42 шт.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло майже 37 тисяч осіб та чотири з половиною тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 10-ом особам.

Протягом минулої доби зареєстровано два факти виявлення товарів із ознаками контрабанди (лікарські засоби та автомобільні запчастини) на загальну суму 130 294 гривень. Також зафіксовано факт спроби дати прикордонному наряду неправомірну винагороду за не доповідь про виявлення товару. Крім того, о 15:00 під час перетину КПВВ «Гнутове» у громадянина України виявлено 320 000 гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та питну воду мешканцям населених пунктів КОДЕМА, МИКОЛАЇВКА, МИКОЛАЇВКА-2, МИРОНІВСЬКИЙ, ДАЧА та СТАРОГНАТІВКА. У населених пунктах ВІЛЬХОВА, МИРОНІВСЬКИЙ та КРИМСЬКЕ передано гуманітарну допомогу загальноосвітнім школам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.