​За минулу добу російські окупанти сім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил

Учора в районі проведення операції Об’єднаних сил один український захисник був поранений. За даними розвідки, один російський найманець ліквідований, ще один - поранений



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 03.03.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил 2 березня суттєво не змінилася. Російські окупанти сім разів обстріляли позиції наших військ, тричі застосувавши важке озброєння.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти здійснили шість обстрілів позицій наших військ:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села САХАНКА – двічі, з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого села АЗОВ – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з території тимчасово окупованого селища міського типу ЯСИНІВКА – з автоматичних станкових гранатометів;

біля селища ПІСКИ, з території ВОЛЬВО-ЦЕНТРУ, що в окупованому ДОНЕЦЬКУ – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з тимчасово окупованого села ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог обстріляв наш взводний опорний пункт у районі населеного пункту ТРАВНЕВЕ, з території тимчасово окупованого селища міського типу ГОЛЬМІВСЬКИЙ, з автоматичних станкових гранатометів.

Близько 12:30 противник відкрив вогонь з автоматичних станкових гранатометів по взводному опорному пункту батальйонної тактичної групи Національної гвардії України, яка діє у смузі оборони однієї з механізованих бригад на Світлодарському напрямку. Старший солдат В'ячеслав Кушнір, разом із товаришами, відкрив вогонь у відповідь. У ході перестрілки була придушена ворожа гранатометна обслуга. Проте, черга пострілів з іншого автоматичного гранатомету противника пройшла у безпосередній близькості нашого захисника. Внаслідок розриву однієї з гранат В'ячеслав отримав поранення.

Пораненому надана первинна медична допомога та доставлено до військового госпіталю. Життя В'ячеслава у безпеці.

За мужні дії старшого солдата В'ячеслава Кушніра подано до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки, 2 березня одного ворога ліквідовано, ще одного – поранено.

О 14:13 у смузі оборони тієї ж механізованої бригади на Світлодарському напрямку, спостерігачі одного з підрозділів виявили вантажні військові автомобілі противника ЗіЛ-131. Скоріш за все, вони підвозили боєприпаси для подальшого обстрілу наших позицій. Вже за дві хвилини, о 14:15, воїни Об’єднаних сил здійснили пуск з протитанкового ракетного комплексу по техніці ворога. Не дивлячись на значну дальність до цілі, старший сержант Юрій вкотре підтвердив свій професіоналізм, вразивши її на відстані 2800 метрів. Після здійснення пуску візуально спостерігалося попадання в ціль та займання автомобіля.

За високий професіоналізм та вагомий внесок у справу відсічі збройної агресії російської федерації військовослужбовця подано до нагородження.

Засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об'єднаних сил було придушено намагання противника застосувати безпілотний літальний апарат.

За уточненими даними української сторони СЦКК, 1 березня російсько-терористичними військами було здійснено два обстріли населених пунктів: селищ НОВОЛУГАНСЬКЕ та ТРАВНЕВЕ. Перше було обстріляне з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів 120-го калібру з окупованого населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ, друге – зі станкових протитанкових гранатометів з окупованого населеного пункту ДОЛОМІТНЕ. Жертв серед мирного населення немає. У результаті обстрілів пошкоджені будівлі, автомобілі та господарська інфраструктура.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв з мінометів калібру 120 мм наші позиції у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу населених пунктів НОВОЗВАНІВКА, з території тимчасово окупованого селища міського типу КАЛИНОВЕ, НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК та ЗОЛОТЕ-4, також з території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК.

Втрат серед особового складу немає.

Правоохоронні органи, а також сили і засоби інших військових формувань зі складу Об'єднаних сил забезпечують законність в регіоні. Згідно з рішенням Командувача продовжуються фільтраційні заходи, здійснюються контрольно-пропускний режим та забезпечення громадської безпеки. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил під надійним контролем.

Упродовж минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинили 592 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено трьох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями російської федерації.

За минулу добу правоохоронцями в районі проведення операції Об'єднаних сил розкрито 23 злочини, серед яких – чотири факти незаконного обігу зброї та боєприпасів.

Із незаконного обігу вилучено 300 набоїв різних калібрів та п'ять мінометних і артилерійських боєприпасів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло близько 32 тисяч осіб та чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 22-ом особам.

Протягом минулої доби зареєстровано один факт виявлення товарів із ознаками контрабанди на суму 69 427 гривень. Також зафіксовано факт спроби дати за безперешкодний пропуск неправомірну винагороду.

Українською стороною СЦКК забезпечено проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах цивільної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність регіону. Супроводжено проїзд робочих Донецької фільтрувальної станції, персоналу та вантажів для підтримання безперервної роботи насосної станції поблизу населеного пункту ВАСИЛІВКА, огляд та ремонт ЛЕП на Петрівській водозабірній станції біля населених пунктів АРТЕМА та УЖІВКА, а також робіт на шламонакопичувачі фенольного заводу біля населеного пункту ЗАЛІЗНЕ.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та питну воду мешканцям населених пунктів ТРАВНЕВЕ, ГЛАДОСОВЕ та ЛОПАСКИНЕ. У місті МАРІУПОЛЬ надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим сім'ям. Опрацьовано 2 заявки від організацій з питань протимінної безпеки та дотримання режиму припинення вогню.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.