​За минулу добу загалом зафіксовано дев'ять обстрілів позицій наших військ

Минулої доби внаслідок обстрілу російських окупантів один боєць Об'єднаних сил загинув. За даними розвідки, 4 березня чотирьох ворогів знищено, ще одного – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 05.03.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил 4 березня загострилася. Разом із артилерійськими системами, мінометами та протитанковими ракетними комплексами ворог вперше від початку року здійснив обстріл із танків. Загалом зафіксовано дев'ять обстрілів позицій наших військ, при цьому 10 разів окупанти застосували важке озброєння та витратили 108 снарядів та мін калібрів 125, 122, 120 та 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти здійснили п'ять обстрілів позицій наших військ:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА – з танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та протитанкових ракетних комплексів;

поблизу села ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту УЖІВКА – двічі з мінометів 120-го калібру;

у районі населеного пункту ШИРОКИНЕ, з території тимчасово окупованого села САХАНКА – з артилерійських систем калібру 122 мм;

біля селища ПІСКИ, з тимчасово окупованого населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог чотири рази обстріляв наші позиції:

у районі селища міського типу ЗАЙЦЕВЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з тимчасово окупованого селища міського типу ДОНЕЦЬКИЙ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

біля села КРИМСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ЖОЛОБОК – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу селища міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з тимчасово окупованого населеного пункту МИКОЛАЇВКА – зі стрілецької зброї.

О шостій годині ранку російські війська розпочали обстріл позицій бригади Об'єднаних сил, яка захищає Україну у Приазов'ї. Вогонь вівся з танків, артилерійських систем, мінометів та протитанкових ракетних комплексів. Перебуваючи на спостережному посту, розвідник-далекомірник солдат Богдан Гаврилів з початком обстрілу встановив координати цілей противника та доповів на командно-спостережний пункт. Близько 7:40 безпосередньо на спостережному посту розірвалася мінометна міна. 19-річний захисник отримав поранення, несумісні з життям.

За вказівками, що повідомив Богдан, наші підрозділи відкрили вогонь у відповідь. Цілі були знищені. Втрати противника уточнюються.

За мужність та професіоналізм солдата Гавриліва Богдана Мироновича подано до нагороди (посмертно).

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки, 4 березня чотирьох ворогів знищено, ще одного – поранено.

Засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об'єднаних сил було придушено намагання противника застосувати безпілотний літальний апарат.

За уточненими даними, 3 березня ворог здійснив мінометний обстріл населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та НОВОЛУГАНСЬКЕ.

Північна околиця селища міського типу ЗАЙЦЕВЕ була обстріляна з мінометів калібру 82 мм. Пошкоджено житловий будинок та господарські споруди.

Селище НОВОЛУГАНСЬКЕ обстріляне з території окупованого селища міського типу ГОЛЬМІВСЬКИЙ із мінометів 120-го калібру. Пошкоджені газопровід та господарську будівлю.

Від початку поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції наших військ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» – тричі:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу села ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту АЗОВ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

біля села ШИРОКИНЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту САХАНКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» – з мінометів калібру 82 мм у районі села КРИМСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту СЕНТЯНІВКА.

Втрат серед наших захисників немає.

Правоохоронні органи, а також сили і засоби інших військових формувань зі складу Об'єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства в регіоні. Згідно з рішенням Командувача продовжуються фільтраційні заходи, здійснюється посилений контрольно-пропускний режим та забезпечення громадської безпеки. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил під контролем.

Упродовж минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинили 516 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено сімох громадян, які підозрюються у співпраці із збройними формуваннями російської федерації.

У районі проведення операції Об'єднаних сил за добу правоохоронцями розкрито 35 злочинів, серед яких – три злочини, пов'язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено дві гранати та реактивний снаряд до РСЗВ «Град».

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнуло понад 30 тисяч осіб та 3800 транспортних засобів. З різних причин у пропуску через КПВВ відмовлено 17-ти особам.

Товарів із ознаками контрабанди виявлено на загальну суму 99 427 гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил доставлено продукти харчування та питну воду мешканцям населених пунктів КОДЕМА, ДАЧА, ТРОЇЦЬКЕ, МИКОЛАЇВКА та МИКОЛАЇВКА-ДРУГА.

У місті МАРІУПОЛЬ надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

До середньої школи в СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКІЙ передано навчально-методичну літературу, а до шкіл ЗАЙЦЕВОГО та СВІТЛОДАРСЬКА – художню літературу.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Об'єднані сили надійно захищають мирне життя українських громадян.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.