​Протягом минулої доби противник 19 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил

Минулої доби внаслідок обстрілів один боєць Об'єднаних сил загинув, четверо отримали поранення. За даними розвідки, чотирьох окупантів ліквідовано, шість - поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 30.03.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, 29 березня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво загострилася. Протягом доби противник 19 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил, під час яких 16 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, витративши 100 артилерійських боєприпасів калібрів 152, 122, 120 та 82 мм. Усі обстріли наших позицій здійснювалися з території тимчасово окупованих населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв наших захисників сім разів:

двічі – поблизу села ШИРОКИНЕ, з населеного пункту САХАНКА – з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ з напрямку села ПІКУЗИ – з мінометів калібру 82 мм;

біля міста АВДІЇВКА, з населеного пункту КРУТА БАЛКА – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території населеного пункту УЖІВКА – зі станкового протитанкового гранатомету;

у районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з напрямку населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу селища міського типу ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з території населеного пункту БЕТМАНОВЕ – з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив 12 обстрілів:

чотири рази – у районі селища міського типу ТРОЇЦЬКЕ, з напрямку населеного пункту КАЛИНОВЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти БМП-1 та автоматичних станкових гранатометів;

тричі – у районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з території селища міського типу КАЛИНОВЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та озброєння бойових машин піхоти БМП-1;

поблизу села КРИМСЬКЕ, з населеного пункту СЕНТЯНІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм;

поблизу міста ПОПАСНА, з території міста ПЕРВОМАЙСЬК – з артилерійських систем калібру 152 мм;

у районі населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ, з напрямку селища ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 120 мм;

поблизу селища ЗОЛОТЕ-4, з території селища ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів;

біля селища міського типу ЗАЙЦЕВЕ, з околиці цього ж населеного пункту – зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, четверо отримали поранення.

З метою виявлення системи вогню окремої механізованої бригади Об'єднаних сил, яка виконує бойові завдання на Горлівському напрямку, близько 11.30, ворог відкрив вогонь по одному зі взводних опорних пунктів.

Гранатометник молодший сержант Василь Москаленко, який ніс бойове чергування на спостережному посту, відкрив вогонь у відповідь, примусивши противника припинити обстріл.

Одна з куль поранила нашого захисника. Йому своєчасно було надано домедичну допомогу та евакуйовано до медичної установи. Стан здоров'я Василя задовільний.

У другій половині дня на Приазов'ї, у межах району відповідальності окремої десантно-штурмової бригади, російсько-окупаційні війська під прикриттям мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів намагалися провести розвідку боєм. Дії ворожої піхоти, яка спробувала одночасно вийти у фланг нашого батальйону, підтримувалися вогнем великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На одному зі взводних опорних пунктів десантно-штурмового взводу своєчасно було виявлено намагання противника.

Старший сержант Дмитро Костенюк та солдат Степан Климко відкрили вогонь по групі ворожої піхоти та примусили її відступити з меж смуги забезпечення. Свій відхід противник продовжував прикривати вогнем з мінометів.

Внаслідок розриву міни поблизу наших позицій Дмитро та Степан отримали поранення. Поранення старшого сержанта Костенюка виявилися несумісними з життям.

Солдату Климку на місці поранення було надано невідкладну медичну допомогу та евакуйовано до військового мобільного госпіталю. Його життю ніщо не загрожує.

Вже надвечір російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з артилерійських систем калібру 152 мм по району чергування підрозділу однієї з окремих механізованих бригад, яка виконує бойові завдання на Луганщині.

Розрахунок у складі старшого солдата Сергія Зелінського та молодшого сержанта Олександра Ковальова відкрив вогонь у відповідь. Влучним пострілом наші захисники примусили ворога припинити обстріл.

Водночас поруч із нашими захисниками розірвався снаряд, внаслідок чого Сергій та Олександр отримали осколкові поранення.

Обом військовослужбовцям було надано домедичну допомогу та доправлено найближчої лікарні. Стан здоров'я поранених задовільний.

За мужність та хоробрість молодшого сержанта Василя Москаленка, молодшого сержанта Олександра Ковальова, старшого солдата Сергія Зелінського, солдата Степана Климка та старшого сержанта Дмитра Костенюка (посмертно) подано до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, протягом минулої доби чотирьох окупантів ліквідовано, шість – поранено.

Також нашими захисниками знищено зенітний ракетний комплекс «Оса-АКМ» та станцію РЕБ Р-330Ж «Житель», яка знаходиться на озброєнні виключно збройних сил російської федерації.

З метою підвищення ефективності вогню противник намагався застосовувати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил спроба російсько-окупаційних військ вести повітряну розвідку позицій наших військ за допомогою безпілотного літального апарату була припинена.

Від початку поточної доби противник обстріляв наших захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» – зі стрілецької зброї у районі міста АВДІЇВКА, з напрямку населеного пункту СПАРТАК.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

На обстріл противника наш підрозділ відповів вогнем. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинили 357 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено трьох громадян, які підозрюються в участі у складі збройних формуваннях російської федерації.

Упродовж доби правоохоронцями Об'єднаних сил розкрито 10 злочинів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об'єднаних сил. Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби перетнули майже 32 тисячі осіб та понад чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин відмовлено 21-ій особі.

На КПВВ «Новотроїцьке» під час проведення прикордонним нарядом спільно з представником ДФС зі складу Об'єднаних сил поглибленого огляду транспортного засобу у багажному відділенні виявлено мішок з наркотичною речовиною вагою 17 кг.

Також протягом доби надано допомогу мешканцям населених пунктів, які знаходяться безпосередньо біля лінії зіткнення. Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил за минулу добу доставлено:

у населений пункт ТРОЇЦЬКЕ – продуктові набори малозабезпеченим сім'ям;

у населені пункти ТРАВНЕВЕ та ГЛАДОМОВЕ –хлібобулочні вироби пенсіонерам;

у населені пункти ВОДЯНЕ та ПІСКИ – 4,2 тонни питної води місцевим мешканцям;

у центральну районну лікарні селища міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА – ліки та медичне устаткування;

у населений пункт БЕРЕЗОВЕ – гуманітарну допомогу вихованцям дитячого садочку.

Забезпечено супроводження представників:

міжнародної організації «Лікарі без кордонів» – під час надання медичної допомоги в АВДІЇВЦІ;

благодійних фондів «Карітас Маріуполь» та «Право на захист» у населених пунктах ЧЕРМАЛИК та СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил, які продовжують виконання військового обов'язку на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.