​18 квітня противник 10 разів позиції наших захисників

Минулої доби один боєць Обєднаних сил зазнав поранення.За даними розвідки, в районі проведення операції трьох окупантів було знищено та ще п'ятьох загарбників поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 19.04.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, 18 квітня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Упродовж доби противник 10 разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі відкривав вогонь з озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з озброєння танку, мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

тричі – в районі села ПАВЛОПІЛЬ, з населених пунктів УКРАЇНСЬКЕ та ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з озброєння танку, мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля села ВОДЯНЕ, з населеного пункту УЖІВКА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

двічі – в районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території села САХАНКА – з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу населеного пункту ПІСКИ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

у районі села ТАЛАКІВКА, з населеного пункту ПІКУЗИ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог двічі обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил, з них:

у районі населеного пункту СВІТЛОДАРСЬК, з населеного пункту ЛОЗОВЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу села КРИМСЬКЕ, з території селища міського типу СЛОВ'ЯНОСЕРБСЬК – з ручних протитанкових гранатометів.

Не зважаючи на оголошення в односторонньому порядку минулої доби режиму припинення вогню, противник з метою виявлення системи вогню взводного опорного пункту окремої механізованої бригади, яка виконує завдання в районі СВІТЛОДАРСЬКА, одразу по опівночі розпочав обстріл наших позицій з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Водночас, під покровом ночі група ворожої піхоти намагалась просунутися в смугу забезпечення для зайняття більш вигідного тактичного положення.

Командир кулеметного взводу старший сержант Олександр Петриков вчасно помітив пересування ворожої піхоти та разом з товаришами черговими вогневими засобами примусив ворога відступити.

Для прикриття свого відступу противник посилив обстріл, застосувавши станкові протитанкові гранатомети. Одна з гранат вибухнула поруч з старшим сержантом Олександром Петриковим, внаслідок чого він отримав поранення.

Олександру негайно надали допомогу на місці поранення та евакуювали до медичного закладу. Його життю нічого не загрожує.

За проявлену хоробрість старший сержант Олександр Петриков буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби трьох окупантів знищено та ще п'ятьох загарбників поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем противник шість разів намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил усі спроби противника було припинено, один ворожий безпілотний літальний апарат було збито.

Від початку поточної доби противник продовжував обстріли наших позицій. Ворог двічі обстріляв захисників України в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»:

у районі села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ПИЩЕВИК, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІНСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На всі обстріли противника наші захисники відповіли вогнем. Втрати окупантів уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують стояти на захисті законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 815 адміністративних правопорушень. Затримано та доставлено до слідчих органів чотири особи, які підозрюються в участі у складі збройних формувань російської федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 18 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 26 злочинів, три з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. З незаконного обігу вилучено 60 мінометних мін калібру 120 мм та дві мисливські рушниці.

Обстановка на лінії зіткнення залишалася під контролем Об'єднаних сил. 18 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 24 тисячі осіб та понад трьох тисяч транспортних засобів, приблизно така ж кількість громадян і транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 34 особам.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму понад 62 тисячі гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил проведено заняття з протимінної безпеки для учнів загальноосвітньої школи села ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи та працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.