20 квітня противник 10 разів порушив режим припинення вогню

Минулої доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було. За даними розвідки, в районі проведення операції чотирьох окупантів знищено та шість поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 21.04.2019 року:

Порівняно з 19 квітня, минулої доби оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил не змінилася.

Упродовж доби противник 10 разів порушив режим припинення вогню, при цьому чотири рази відкривав вогонь з озброєння, забороненого Мінськими угодами, витративши 61 мінометну міну.

Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник дев'ять разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

двічі – в районі села ПАВЛОПІЛЬ, з території населених пунктів УКРАЇНСЬКЕ та СОСНІВСЬКЕ – з мінометів калібрів 120, 82 мм та станкових протитанкових гранатометів;

поблизу населеного пункту ОПИТНЕ, з району села ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм та озброєння бойових машин піхоти;

двічі – в районі населеного пункту ПІСКИ, з передмістя ДОНЕЦЬК – ВОЛЬВО-ЦЕНТР та села ВЕСЕЛЕ – з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі – поблизу населеного пункту АВДІЇВКА, з передмість населених пунктів ЯКОВЛІВКА і ЯСИНУВАТА – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі – в районі села ГНУТОВЕ, з населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ та ПІКУЗИ – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил з мінометів калібру 120 мм в районі хутора ВІЛЬНИЙ. Вогонь противник вів з території населеного пункту ЗОЛОТЕ-5.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби чотирьох окупантів знищено та шість загарбників поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем ворог двічі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил усі спроби противника було припинено.

Від початку поточної доби обстрілі позицій Об'єднаних сил противником не зареєстровано.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують стояти на захисті законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах та на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 184 адміністративні правопорушення. За результатами фільтраційних заходів затримано та доставлено до слідчих органів три особи, які підозрюються в участі у складі збройних формувань російської федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 20 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 15 злочинів, один з яких пов'язаний з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

20 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 18 тисяч осіб та понад 2,3 тисячі транспортних засобів, водночас понад 20 тисяч осіб і близько 2,5 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 23 особам.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму понад 50 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім'ям в населених пунктах ТРАВНЕВЕ І ПОПАСНА, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.