​21 квітня противник двічі порушив режим припинення вогню

Минулої доби один боєць Обєднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, в районі проведення операції одного окупанта було знищено, ще трьох загарбників – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 22.04.2019 року:

21 квітня оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил не змінилася. Упродовж доби противник двічі порушив режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування російської федерації обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту КАТЕРИНІВКА з автоматичних станкових гранатометів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї. Вогонь противник вів з території населеного пункту САДОВИЙ.

Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На ворожу провокацію підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь.

З метою зайняття більш вигідного для себе тактичного положення в районі села КАТЕРИНІВКА, противник під прикриттям стрілецької зброї намагався переміститися в смугу забезпечення.

Старший розвідник-радіотелефоніст розвідувального взводу солдат Євгеній Грищук, який в цей час знаходився на спостережному посту, вчасно помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник посилив обстріл спостережного поста, відкривши вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Під час зміни позиції Євген отримав поранення від снайперської кулі.

Пораненому розвіднику була надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає.

За проявлену хоробрість солдат Євгеній Грищук буде представлений до нагородження.

За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще трьох загарбників – поранено.

21 квітня противник також обстріляв позицій наших захисників в районі ділянки розведення сил і засобів сторін неподалік селища міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА. Обстріл було здійснено з району села МИКОЛАЇВКА із застосуванням стрілецької зброї. Вогонь у відповідь не відкривався.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем ворог намагався використати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил спроба противника була припинена.

Від початку поточної доби збройні формування російської федерації дев'ять разів обстріляли позицій Об'єднаних сил, з них один раз – із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння – мінометів калібру 82 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» збройні формування російської федерації обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Вогонь противник вів з території населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників:

поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – з мінометів калібру 82 мм;

тричі біля передмістя ПОПАСНА, з населених пунктів КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ і МОЛОДІЖНЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з населених пунктів МОЛОДІЖНЕ і САДОВИЙ - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї;

двічі біля села ЗОЛОТЕ-4, з населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та один український захисник отримав поранення.

З метою виходу у фланг взводного опорного пункту окремої механізованої бригади в районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, група ворожої піхоти розпочала пересування до смуги забезпечення.

Навідник-оператор солдат Олександр Цапенко в цей час знаходився на взводному опорному пункті й вчасно виявив переміщення противника. Разом з товаришами Олександр відкрив вогонь по ворогу, примусивши його до відступу.

Прикриваючи відхід піхоти, противник розпочав обстріл наших позицій з мінометів калібру 82 мм.

Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції Олександра, завдавши йому поранень, не сумісних з життям.

За проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження (посмертно).

З ранку поточної доби з метою охоплення нашого опорного пункту районі села КАТЕРИНІВКА, противник під прикриттям стрілецької зброї здійснив спробу зайняти більш вигідне тактичне положення.

Розвідник-кулеметник розвідвзводу старший солдат Олексій Гончаров в цей час знаходився на спостережному посту, помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл спостережного поста з автоматичних станкових гранатометів та снайперської зброї.

Одна з снайперських куль поранила Олексія. Йому було надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає.

За проявлену відвагу старший солдат Олексій Гончаров буде представлений до нагородження.

На обстріли противника підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують стояти на захисті законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах та на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 350 адміністративних правопорушень. За результатами фільтраційних заходів затримано та доставлено до слідчих органів дві особи, які підозрюються в участі у складі збройних формувань російської федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 21 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 21 злочин.

21 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 14 тисяч осіб та понад дві тисячі транспортних засобів, водночас понад 12 тисяч осіб і близько 1,8 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 10 особам.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму понад 88 тисяч гривень.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.