​22 квітня противник 14 разів обстріляв позиції наших захисників

Минулої доби унаслідок обстрілів один боєць Об’єднаних сил загинув, три українських захисника поранені. За даними розвідки, трьох окупантів було знищено, ще сім – поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 23.04.2019 року:

Порівняно з 21 квітня, минула доба характеризувалася активізацією обстрілів позицій Об’єднаних сил збройними формуваннями російської федерації.

Упродовж доби противник 14 разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі – з застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник шість разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

поблизу населеного пункту МАР'ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з мінометів калібру 82 мм;

двічі – поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ, з населених пунктів ЗАЇЧЕНКО і ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї;

поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з району села УКРАЇНСЬКЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі – біля населених пунктів АВДІЇВКА і ОПИТНЕ, з населених пунктів МІНЕРАЛЬНЕ і ВЕСЕЛЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог вісім разів обстріляв позиції Об'єднаних сил, з них:

тричі поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

біля передмістя ПОПАСНА, з населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з населених пунктів МОЛОДІЖНЕ і САДОВИЙ - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї;

двічі біля села ЗОЛОТЕ-4, з населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та три українських захисники отримали поранення.

З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, яка виконує бойові завдання на підступах до міста АВДІЇВКА, ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по одному зі взводних опорних пунктів.

Водночас, для зайняття більш вигідного положення в смузі забезпечення, група ворожої піхоти під прикриттям вогню приховано висунулась у напрямку наших позицій.

Навідник кулеметного взводу старший солдат Ігор Кулик разом з товаришами вчасно помітив переміщення противника та відкрив по ворогу вогонь, змусивши його відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл, зосередивши вогонь на взводному опорному пункті. Внаслідок обстрілу Ігор отримав вогнепальне поранення. Йому було надано допомогу та евакуйовано.

За проявлену відвагу старший солдат Ігор Кулик буде представлений до нагородження.

Близько опівночі, з метою охоплення взводного опорного пункту окремої десантно-штурмової бригади, яка виконує бойові завдання на Приазов'ї, група ворожої піхоти висунулись в смугу забезпечення. Водночас ворог розпочав інтенсивний обстріл наших позицій з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Стрілець-помічник гранатометника старший солдат Богдан Козлов, не зважаючи на нічний час та обстріл противника, вчасно помітив висування ворожої піхоти.

Разом з товаришами Богдан відкрив вогонь по противнику, змусивши його відступити.

Для прикриття відступу противник посилив вогневий вплив на взводний опорний пункт, застосувавши станкові протитанкові гранатомети.

Змінюючи позицію, Богдан отримав поранення. Нашому десантнику негайно надали допомогу та евакуювали.

За проявлену мужність старший солдат Богдан Козлов буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби трьох окупантів було знищено, ще сім – поранено. Крім того, влучним пострілом з протитанкового ракетного комплексу військовослужбовці Об'єднаних сил знешкодили ворожу бойову машину піхоти.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем ворог двічі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил усі спроби противника було припинено.

Від початку поточної доби противник обстріляв позиції Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Вогонь противник відкривав з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання по захисту законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, триває посилений контрольно-пропускний режим та несення патрульно-постової служби в населених пунктах і на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 376 адміністративних правопорушень. За результатами фільтраційних заходів затримано та доставлено до слідчих органів чотири особи за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 22 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 15 злочинів, один з яких пов'язаний з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

22 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 18 тисяч осіб та двох тисячі транспортних засобів, водночас близько 17 тисяч осіб і близько двох тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 11 особам.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму близько 160 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил проведено заняття з учнями навчально-виховного комплексу «Гармонія» в населеному пункті СЄВЕРОДОНЕЦЬК з протимінної безпеки, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.