​За минулу добу збройні формування рф п'ять разів обстріляли позиції наших військ

Унаслідок обстрілів один боєць Об'єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, у районі проведення операції двох окупантів було знищено, ще одного – поранено



Брифінг прес-центру Об'єднаних сил 23.05.2019 року:

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних суттєво не змінилася. Збройні формування російської федерації п'ять разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 41 боєприпас, з них артилерійських пострілів калібру 122 мм – 3, мінометних мін калібру 120 мм – 20, мінометних мін калібру 82 мм – 18 штук.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник два рази обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу міста МАР'ЇНКА з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Вогонь окупанти відкривали з напрямку населених пунктів ОЛЕКСАНДРІВКА і ТРУДІВСЬКИЙ.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог чотири рази обстріляв позиції наших захисників:

поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з напрямку населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з району населеного пункту ПЕРВОМАЙСЬК – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу міста ПОПАСНА, з напрямку населеного пункту ПЕРВОМАЙСЬК – з гранатометів різних систем.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

З метою розміщення додаткового посту спостереження у смузі забезпечення, група ворожої піхоти намагалась приховано наблизитись до взводного опорного пункту окремої механізованої бригади, яка тримає оборону поблизу міста ПОПАСНА. Відволікаючи увагу наших захисників, противник розпочав обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем.

Старшина Олександр Яценко, який знаходився на взводному опорному пункті, після виявлення ворога разом з товаришами зосередженим вогнем примусив противника відступити.

Прикриваючи свій відступ, ворог посилив обстріл наших позицій. Одна з гранат вибухнула поблизу Олександра, внаслідок чого він отримав поранення. Військовослужбовцю була надана невідкладна допомога та організовано евакуацію. Загрози для його життя немає.

За виявлену мужність та відвагу старшина Олександр Яценко буде представлений до нагородження.

На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було знищено, ще одного – поранено. Також противник втратив одну бойову машину піхоти та один військовий вантажний автомобіль.

Від початку поточної доби обстрілів з боку противника не зафіксовано.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, організовано посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 796 адміністративних правопорушень і розкрили 42 кримінальних злочинів, 14 з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

22 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 20 тисячу осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб і транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду з вагомих причин відмовлено 21 особі. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 45 тисяч гривень.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.