​Щоденне зведення речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Щоденний виступ, підготовлений прес-службою Міноборони щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил протягом минулої доби та станом на сьогодні, 26 червня



Інтенсивність обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення дещо зменшилася, проте залишалася високою. 5разів противник вів вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, обстрілювавнаших захисників з гранатометів різних систем, протитанкового ракетного комплексу, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

1. На Луганському напрямку ворог порушив режим тиші 13 разів, майже усі обстріли відбулися у світлу пору доби.

Найчастіше – 4 рази – російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Кримського. Так, з 13.25 упродовж півгодини окупанти вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. З 8-ї вечора з боку Сентянівки противник випустив по наших воїнах 9 мін калібру 120 мм, і знову застосував ручні протитанкові гранатомети та кулемети великого калібру. Ще 2 обстріли відбулися у період з 21.35 до 22.20 із використанням гранатометів різних систем, озброєння бойової машини піхоти, кулеметів та стрілецької зброї.

По 3 обстріли окупанти здійснили в районах Південного та Новолуганського. При цьому якщо біля Новолуганського противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, то позиції наших військ неподалік Південного обстрілював з міномету 82-го калібру, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Крім того, на ворожі обстріли з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї довелося відповідати нашим оборонцям населених пунктів Шуми, Травневе і Зайцеве.

2. На Донецькому напрямку минулої доби відбулося 19 обстрілів.

Тут 4 рази російсько-окупаційні війська обстрілювалипідступи до Авдіївки з протитанкового ракетного комплексу, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь поблизу Лебединського.

По 2 обстріли ворог здійснив в районах: Мар’їнки – з мінометів калібру 120 мм та автоматичних гранатометів, Опитного – зі 120 і 82 мм мінометів та кулеметів великого калібру, Водяного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, Новотроїцького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З опів на десяту вечора до кінця доби окупанти з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Широкого, а також здійснили 15-хвилинні обстріли з великокаліберних кулеметів позицій наших військ біля Невельського та Богданівки.

У цей же період з боку населеного пункту Пікузи противник зі стрілецької зброї 25 хвилин вів вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Талаківки.

3. Таким чином, загалом протягом минулої доби обліковано 32 прицільних ворожих обстріли. У наш бік окупанти випустили 21 міну калібру 120 та 82 мм.

За минулу добу п’ятеро українських військовослужбовців зазнали поранень, ще двоє – бойових травмувань. Наразі їм надається необхідна допомога у медичних закладах.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 25 червня двох окупантів поранено.

4. Станом на 12-ту годину сьогодні, 26 червня, напруга на фронті не спадає, російсько-окупаційні війська здійснили вже 15 обстрілів.

На Луганському напрямку ворог близько 3-ї ночі зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів 20 хвилин обстрілював наші позиції поблизу Луганського.

А під ранок двічі вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського, застосувавши міномети 120-го та 82-го калібрів, озброєння бойової машини піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку близько 1-ї години ночі окупанти за 25 хвилин випустили 10 мін 120-го та 5 мін 82-го калібру по позиціях наших військ, обладнаних біля Кам’янки.

Також у нічний час зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру противник обстріляв захисників Старогнатівки і Богданівки.

Розриви 6 ворожих артилерійських снарядів калібру 122 мм зафіксували близько 4-ї ранку військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Павлополя.

Приблизно у цей же час у районі населеного пункту Новоселівка Друга розірвалися 10 мін калібру 82 мм.

Крім того, зранку загалом 27 120-мм мін окупанти випустили під час двох обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил на підступах до Авдіївки.

О 10-й годині ранку розпочався ворожий обстріл зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів позицій наших військ біля населеного пункту Піски. Вогонь з боку Веселого противник вів понад 30 хвилин.

Зі стрілецької зброї російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі – по оборонцях Широкиного, один раз – неподалік Водяного.

За наявною інформацією, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

5. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюють пошук додаткових людських ресурсів для укомплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, триває підготовка до перепису населення для прихованого формування бази даних «мобілізаційного ресурсу» та проведення призовної кампанії.

Водночас, якість поповнення, яке надходить з військкоматів до з’єднань і частин російсько-окупаційних військ, поступово знижується. Відтак, окупанти змушені доукомплектовувати з’єднання і частини особами віком старше 45 років, значна частина з яких не відповідають вимогам до проходження військової служби за станом здоров’я.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.