​Протягом минулої доби ворог 15 разів прицільно обстріляв позиції наших захисників

На щастя, втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок цих обстрілів немає. За даними розвідки, вогнем у відповідь 17 липня чотирьох окупантів було поранено


Щоденний виступ, підготовлений прес-службою Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил протягом минулої доби та станом на сьогодні, 18 липня.

Порівняно з попередньою добою, російсько-окупаційні війська збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій. 1 раз вони застосовували заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм.

1. Зазначений випадок зафіксовано на Луганському напрямку, де з 18.50 упродовж півгодини противник з боку окупованого Молодіжного випустив 5 мін 82-го калібру, а також вів вогонь з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Катеринівки.

2. На Донецькому напрямку ворог порушив режим тиші 14 разів.

Тричі окупанти з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілювали наших захисників Широкиного.

По 2 рази противник відкривав вогонь в районах населених пунктів Павлопіль — з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, Богданівки — з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також Піски — з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік Миколаївки та Мар’їнки лунали ворожі гранатомети і кулемети великого калібру.

Зранку біля Водяного і у другій половині дня поблизу Талаківки ворог застосовував станкові протитанкові гранатомети.

А в районі Красногорівки після 20-ї вечора окупанти протягом 25 хвилин вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

3. Таким чином, загалом протягом минулої доби обліковано 15 прицільних ворожих обстрілів.

На щастя, втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок цих обстрілів немає.

За даними розвідки, вогнем у відповідь 17 липня чотирьох окупантів поранено.

4. Станом на 12-ту годину сьогодні, 18 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 1 обстріл.

Сталося це після 8-ї ранку в районі населеного пункту Піски, де противник упродовж 50 хвилин вів вогонь з автоматичних гранатометів.

Наші воїни відповіли ворогу вогнем з аналогічного озброєння.

За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

5. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ активізувало ведення повітряної розвідки шляхом збільшення інтенсивності польотів безпілотних літальних апаратів над районами розташування підрозділів Об’єднаних сил. Водночас противник продовжує нарощувати проведення заходів з підвищення готовності до застосування підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф.

Підвищення інтенсивності бойової підготовки противником забезпечується, зокрема, за рахунок удосконалення порядку ротації підрозділів на полігонах з проведенням стрільб з артилерійського озброєння танків і бойових броньованих машин, відпрацюванням питань подолання водних перешкод, застосуванням інженерної та іншої спеціальної техніки.

До інших новин.

6. З метою вшанування наших кращих захисників продовжується нагородження державними нагородами та заохочувальними відзнаками Міноборони військовослужбовців та працівників ЗС України.

Як повідомив Департамент кадрової політики Міноборони України, з початку 2019 року за зразкове виконання обов’язків державними нагородами нагороджено понад 600 та заохочувальними відомчими відзнаками — майже 5 тисяч військовослужбовців та працівників ЗС України.

Статус учасника бойових дій з початку російської збройної агресії отримали понад 260 тисяч військовослужбовців та працівників ЗС України — учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.