​Протягом 20 липня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 26 разів

Унаслідок ворожих обстрілів поранення різних ступенів отримали двоє наших мужніх оборонців. За повідомленням розвідки, 6 найманців російсько-окупаційних військ поранено



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула, та яка передувала початку встановлення «режиму тиші» з опівночі уздовж всієї лінії розмежування, російсько-окупаційні війська продовжували вести прицільні обстріли позицій Українських захисників із різних зразків озброєння, зокрема, мінометів різних калібрів та артилерії.

2. Загалом протягом 20 липня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 26 разів. Основна ворожа активність знову фіксувалася у вечірній час. При цьому окупанти здійснили по позиціях Об’єднаних сил 8 пострілів з артилерії 122-го калібру, та загалом випустили 106 мін, переважно калібру 120 мм.

З 08.10 наші захисники Новолуганського зафіксували 5 ворожих пострілів з артилерії з напрямку від окупованої Горлівки. Другий ворожий артобстріл відбувся близько 21.00 в районі Новозванівки. Від окупованого Первомайська противник здійснив 3 постріли з артилерії калібру 122 мм.

Непоодинокі мінометні обстріли різних калібрів російсько-окупаційні війська вели по позиціях Українських героїв поблизу н.п. Щастя, Луганське, Попасна, Новоолександрівка, Піски й Талаківка. Тричі — з напрямку від Доломітного окупанти цілили з мінометів 82-го калібру по оборонцях Новолуганського.

Зокрема, по захисниках міста Попасна, ворог випустив з 18.37 протягом години 19 мін 120-го калібру. Обстріл вівся від окупованого селища Молодіжне.

Понад півтори години ввечері бойові дії велися в районі Луганського. Від окупованого села Калинівка з 18.55 противник розпочав вести щільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. Також наші мужні захисники Луганського зафіксували розриви 42 ворожих мін, переважно 120-го калібру.

Окрім цього, в районах вказаних н.п., а також поблизу Артема, Катеринівки, Гранітного, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького, Красногорівки, Водяного, Богданівки, Пищевика та Мар’їнки ворог порушував вчора режим тиші переважно з гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

4. Наші Українські герої адекватно придушували ворожу збройну активність. Зазначимо, що під час ведення вогню у відповідь наші воїни застосовували виключно чергові вогневі засоби, калібр яких не суперечить Мінським домовленостям.

За повідомленням розвідки Штабу ООС, 20 липня 6 окупантів російсько-окупаційних військ поранено.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів поранення різних ступенів отримали двоє наших мужніх оборонців.

5. Зазначимо, що на виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом сьогодні, 21 липня 2019 року, уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено «режим тиші», що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Так, від початку цієї доби, 21 липня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано. Захисники України неухильно дотримуються «режиму тиші».

Водночас Командування Об’єднаних сил наголошує, що підрозділи Об’єднаних сил адекватно відповідатимуть на ворожі обстріли у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій й обстрілів наших позицій, чи мирних населених пунктів.

Відповідно до чинного Законодавства України, Об’єднані сили мають право й зобов’язані забезпечити збереження життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території.

Разом з тим, як повідомляє Командування Об’єднаних сил, сьогодні, близько 8:25 під час висування на спостережний пост взводного опорного пункту в районі населеного пункту Щастя підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, два військовослужбовці. Внаслідок вибуху воїни отримали поранення несумісні з життям і померли на місці підриву.

Також внаслідок вибуху ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Було проведено евакуацію постраждалих до міської лікарні. Стан їх здоров’я — задовільний.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, а також бойовим побратимам загиблих героїв. Вічна пам’ять!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.