​Учора окупанти здійснили 26 прицільних обстрілів по позиціях Українських захисників

Унаслідок ворожого вогню двоє наших героїв отримали поранення, несумісні з життям. Окрім цього, четверо воїнів були поранені, ще один оборонець отримав бойове травмування



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Доба, що минула, в районі відсічі та стримування збройної агресії росії на сході нашої держави, принесла вкрай сумні новини. На превеликий жаль, внаслідок прицільних обстрілів з боку збройних формувань рф та її найманців, серед наших Українських воїнів є загиблі та поранені.

2. Загалом вчора на лінії бойового зіткнення окупанти здійснили 26 прицільних обстрілів по позиціях Українських захисників.

Зокрема, оборонці Опитного та Мар’їнки зафіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм. Також, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння російсько-окупаційні війська вели непоодинокі обстріли наших позицій в районах н.п. Золоте-4, Золоте, Новолуганське, Луганське, Травневе, Павлопіль, Пищевик, Новотроїцьке, Лебединське, Опитне, Водяне, Новогнатівка. Тричі ворог вів обстріли наших захисників Авдіївки, п’ять разів — по оборонцях Мар’їнки.

3. Наші Українські герої вели адекватні оборонні дії та придушували ворожу збройну активність.

Проте, внаслідок ворожого вогню, двоє наших героїв отримали поранення несумісні з життям. Схиляємо голови вшановуючи світлу пам’ять наших захисника та захисниці. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих героїв, а також їх бойовим побратимам.

Окрім цього, у складі Об’єднаних сил за минулу добу четверо поранених воїнів, ще один оборонець отримав бойове травмування. Їх доставлено до військових мобільних госпіталів. За наявною інформацією, стан здоров’я усіх п’ятьох військових — задовільний.

4. Поточна доба на лінії бойового зіткнення вже відзначилася активним порушенням Мінських угод з боку російсько-окупаційних військ. Загалом сьогодні, 16 жовтня, противник вже здійснив 9 обстрілів, з них п’ять разів з мінометів різних калібрів.

Свідомо нехтуючи домовленостями щодо заборони застосування важкого озброєння, збройні формування РФ та її найманці випустили по позиціях Об’єднаних сил в районах Водяного, Лебединського, Зайцевого та двічі поблизу Авдіївки загалом 36 мін калібрів 120 та 82 мм.

Окрім цього, поблизу вказаних населених пунктів та Золотого-4 ворог вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. А в районі н.п. Зайцеве ще й із зенітної установки ЗУ-23-2.

Наші мужні воїни надійно обороняють Україну, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби та дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, від початку поточної доби бойових втрат серед наших захисників України внаслідок ворожих обстрілів немає.

5. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ підтримує високий рівень бойової готовності з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф. Зокрема, 14 жовтня ц.р на полігонах «Південний» (Донецька обл.) та «Центральний» (Луганська обл.) одночасно розпочались тактичні навчання російських окупаційних військ. При цьому залучені до навчань підрозділи противника приведено у бойову готовність «ПОВНА».

Контроль за проведенням навчань здійснюється комісією Південного військового округу зс рф (Штаб округу знаходиться у Ростові-на-Дону, рф).

6. Підрозділи Об’єднаних сил мужньо обороняють Україну в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.