​Минулої доби по всій ліній зіткнення зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника

Учора внаслідок бойових дій один військовий зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Наразі йому надається невідкладна медична допомога в одному з військових госпіталів



Виступ речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Минулої доби по всій ліній зіткнення зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника. Таким чином, кількість ворожих збройних провокацій порівняно з попередньою добою зменшилася майже вдвічі.

Попри те, що за вчорашню добу застосування противником артилерії та іншої забороненої до використання зброї не фіксувалося, окупанти продовжують порушувати встановлений режим перемир’я, використовуючи піхотну зброю.

Зокрема, 8 разів за вчорашню добу російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Обстріли противником велися з піхотного озброєння, а саме з гранатометів усіх типів та стрілецької зброї. Окрім того, російсько-окупаційні війська двічі відкривали прицільний вогонь з бойових машин піхоти, намагаючись завдати втрат нашим захисникам. Ці факти було зафіксовано біля н.п. Оріхове та Кримське вчора надвечір. Вогонь противник вів з напрямку Голубівського та с. Сміле відповідно. Постріли з озброєння БМП ворог підсилював вогнем зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів крупних калібрів. В обох випадках окупанти наразилися на вогонь у відповідь з боку військовослужбовців Об’єднаних сил, які застосували аналогічну зброю.

Також, двічі російсько-окупаційні війська порушили режим тиші в районі с. Зайцеве, та одному разу біля н.п. Залізне, Луганське та Південне.

Вогонь у відповідь наші захисники відкривали шість разів, виключно тоді, коли ворожі обстріли несли безпосередню загрозу нашим оборонцям. При цьому застосовувалося аналогічне озброєння.

Донецький напрямок. Там за добу зафіксовано три ворожі вогневі провокації із застосуванням ручних, станкових та автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Ворог бив біля Водяного, Лебединського та Гнутового. Наші захисники чітко ідентифікували, звідки вівся ворожий вогонь.

Йдеться про окуповані противником н.п. Ужівка, Саханка та Верхньошироківське. Водночас, зброю у відповідь військовослужбовці Збройних Сил України не застосовували.

Таким чином, всього минулої доби на лінії протистояння зафіксовано 11 випадків порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, усі обстріли визначені як прицільні. Підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь загалом шість разів, без застосування забороненої зброї.

Вчора внаслідок бойових дій один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Наразі йому надається невідкладна медична допомога в одному з військових госпіталів.

Також, із сумом повідомляємо, що вчора від поранень, отриманих 7 листопада внаслідок ворожого обстрілу протитанковою керованою ракетою позицій Об’єднаних сил в районі Авдіївки, помер військовослужбовець Збройних Сил України. Майже добу лікарі боролися за життя солдата, але смерть виявилася сильнішою.

Увесь особовий склад Збройних Сил України глибоко сумує з приводу загибелі бойового побратима та висловлює співчуття його рідним і близьким.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Щодо ситуації в районі відсічі та стримування російської збройної агресії станом на сьогоднішній ранок.

Від початку доби, станом на 12.00 сьогодні, 9 листопада, в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях, порушень режиму припинення вогню зі сторони противника полки не фіксувалося, бойових втрат у лавах наший військ немає.

Слава Захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.