​Минулої доби зафіксовано 17 обстрілів позицій наших захисників

Російсько-окупаційні війська продовжили збільшувати кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил. Учора внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримав поранення один наш захисник



Щоденне зведення Міноборони щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Російсько-окупаційні війська продовжують збільшувати кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил. Протягом доби, що минула, нашими воїнами зафіксовано 17 випадків порушення режиму тиші з боку окупантів.

Ворог вів прицільний вогонь переважно з гранатометів різних систем, також застосовуючи стрілецьке озброєння в районах н.п. Невельське, Південне, Красногорівка, Новгородське, Кримське, Троїцьке, Старий Айдар, Василівка, Авдіївка, Травневе, Старогнатівка, Шуми, Водяне, Оріхове та Лебединське.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, підрозділи Об’єднаних сил декілька разів придушували ворожу збройну активність, застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння.

Учора внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримав поранення один наш захисник.

2. Від початку поточної доби, 27 грудня, станом на 12.00, російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших оборонців.

Одразу з опівночі з напрямку від н.п. Гольмівський, окупанти відкрили вогонь з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціям наших воїнів в районі н.п. Гладосове. Захисники України, застосовуючи стрілецьке озброєння, вели адекватні оборонні дії.

З 06.45 ворог розпочав обстріл з цих же зразків зброї від н.п. Нижнє Лозове по наших оборонцях Луганського. Протягом 20 хвилин, застосовуючи стрілецьку зброю, наші воїни примусили окупантів до дотримання режиму тиші.

Після 11.20 противник застосував стрілецьку зброю з напрямку від Старомихайлівки по позиціях Об’єднаних сил в районі н.п.Невельське.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

3. Головне управління розвідки Міністерства оборони України вчергове зазначає, що командування російських окупаційних військ продовжує заходи з приховування своїх порушень Мінських домовленостей щодо відведення від лінії зіткнення 122-мм і 152-мм артилерії та систем залпового вогню.

З цією метою з початку грудня ц.р. окупанти збільшили кількість використання об’єктів цивільної інфраструктури для розташування окремих підрозділів і зберігання важкого озброєння у районах населених пунктів Кальміуське та Дебальцеве.

Крім того, окупаційні війська продовжують обладнання додаткових вогневих позицій на приватних ділянках місцевих жителів, чим посилюють власними діями загрозу безпеці цивільного населення.

4. Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.