​Кількість прицільних обстрілів наших оборонних позицій на лінії фронту за добу практично не змінилася

За вчорашню добу внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень. Наразі усі вони евакуйовані



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Кількість прицільних обстрілів наших оборонних позицій на лінії фронту за добу практично не змінилася. Проте окупанти значно збільшили інтенсивність вогню — застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Зважаючи на це, аби убезпечити себе і «заспокоїти» противника, наші воїни використовували чергові вогневі засоби для припинення ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку ворог активізувався у другій половині дня.

Найбільш напружена ситуація склалася поблизу Новотошківського, де противник уперше за тривалий час вдався до застосування артилерії великих калібрів у поєднанні з мінометним вогнем. Так, у вечірній час окупанти з напрямку населеного пункту Голубівське розпочали інтенсивний обстріл опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил і упродовж майже двох годин випустили у бік наших захисників загалом 24 артилерійських снаряди калібру 152 мм і 122 мм та 173 міни 120-го калібру.

Підкреслю, що російські найманці наразили на небезпеку й місцевих жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення. Так, близько 18.00 міна 120-го калібру розірвалася усього лиш за кілька метрів від багатоповерхівки, що в населеному пункті Новотошківське. На щастя, ніхто з цивільних не постраждав.

Оскільки обстріли прямо загрожували життю та здоров’ю як військовослужбовців, так і мирних мешканців, наші захисники вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню, застосувавши станкові протитанкові гранатомети.

5 і 2 міни 82-го калібру відповідно після обіду розірвалися на наших позиціях, обладнаних неподалік Хутора Вільного і Новоолександрівки. При цьому у першому випадку окупанти використали також кулемет великого калібру та стрілецьку зброю, на що отримали відповідь з автоматичних гранатометів.

Після 18-ї години російсько-окупаційні війська розпочали обстріл біля Оріхового. Упродовж години вони вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Вгамувати ворога нашим воїнам вдалося після активного застосування станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

На Донецькому напрямку порушень російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню за добу обліковано 11.

По 3 рази противник вдень відкривав вогонь біля Новомихайлівки — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також населеного пункту Піски — зі стрілецької зброї та озброєння БМП.

Також з озброєння бойової машини піхоти, а ще автоматичних гранатометів і кулеметів великого калібру російські найманці вели вогонь вранці в районі Павлополя.

Зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог двічі обстрілював околиці Мар’їнки та один раз — позиції Об’єднаних сил поблизу Красногорівки.

Після опівдня провокацію із використанням стрілецької зброї противник влаштував неподалік Миколаївки.

За вчорашню добу внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень. Наразі усі вони евакуйовані до військових медичних закладів для надання необхідної допомоги.
Військовослужбовці Збройних Сил України діяли рішуче і, за попередніми даними розвідки, 1 квітня прицільним вогнем ліквідували одного окупанта та поранили щонайменше ще трьох.

Крім того, стало відомо про одного загиблого російського найманця 31 березня внаслідок підриву.

Щодо обстановки на лінії фронту станом на 12.30.

Сьогодні вранці окупанти здійснили 4 обстріли на Донецькому напрямку.

Зокрема, після 6-ї години випустили 3 міни 82-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля населеного пункту Піски, а близько 7-ї — 6 мін 120-го калібру по захисниках Павлополя.

У період з 6.40 до 7.10 противник двічі обстріляв позиції наших військ на підступах до Авдіївки. З боку Спартака ворог випустив 4 міни калібру 82 мм, вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру. Також ворожий станковий протитанковий гранатомет лунав з боку окупованого Каштанового.

Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для придушення активності противника, застосовуючи не заборонене домовленостями озброєння.

За поточну добу втрат у лавах українських військ немає.

Останні події свідчать про відсутність у окупантів зацікавленості у припиненні бойових дій. Тому наші воїни уважно стежать за противником і налаштовані оперативно припиняти будь-які його злочинні дії за допомогою наявних вогневих засобів.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.