​Загалом вчора російсько-окупаційні війська 16 разів обстріляли позиції наших захисників

За попередніми даними Штабу ООС та розвідки, вчора військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил ліквідували трьох російських окупантів



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. На лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України, наші захисники — підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо виконувати бойові завдання із оборони нашої держави, попри активні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. При цьому збройні формування рф продовжують свідомо порушувати Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння. Навпаки, окупанти, окрім мінометів різних калібрів, вчора активно застосовували артилерію. Зазначимо, що наші воїни щоразу гідно придушували ворожу збройну активність із незаборонених зразків озброєння.

Вчергове наголошуємо, що захисники України ніколи не застосовують зброю першими й ведуть у відповідь адекватний прицільний вогонь у разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.

2. Загалом вчора російсько-окупаційні війська здійснили 16 прицільних обстрілів позицій захисників України. Активні бойові дії вчора йшли в районі Новотошківського, де російські окупанти застосували міномети та артилерію, а також поблизу Павлополя, де ворог вів тривалий обстріл наших оборонців з мінометів.

3. Учорашній ранок в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил, російсько-окупаційні війська розпочали щільним мінометним обстрілом позицій наших мужніх оборонців Новотошківського. З близько 05.55 ранку, протягом півгодини з напрямку від смт Донецький окупанти випустили 26 мін 120-го калібру.

Пізніше, оговтавшись від прицільної адекватної відповіді захисників України з гранатометів, з 17.35 до 18.30 російсько-окупаційні війська двічі застосували артилерію по оборонцях Новотошківського. З напрямку від селища Голубівське окупанти здійснили 20 артилерійських пострілів калібру 122 мм. З метою збереження життя та здоров’я, наші воїни знову придушили ворожу збройну активність із незаборонених зразків озброєння.

Крім того, під мінометними ворожими обстрілами вчора опинилися наші захисники н.п. Оріхове, Новозванівка та Луганське. Тут, окрім мінометів різних калібрів, противник вів вогонь ще й з гранатометів різних систем.

Підрозділи Об’єднаних сил прицільно застосовували у відповідь чергові вогневі засоби: гранатомети та стрілецьке озброєння.

4. Підрозділи оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил також вели адекватні оборонні дії проти російсько-окупаційних військ в своєму районі відповідальності.

Як повідомлялося, вчора зранку збройні формування рф також активно застосували в районі Павлополя міномети. З близько 07.35, протягом півтори години, з напрямку від села Соснівське окупанти випустили 43 міни калібру 82 мм. Наші воїни вели адекватні оборонні дії.

Увечері під ворожим мінометним обстрілом опинилися наші оборонці Авдіївки. З близько 17.55 протягом 20 хвилин наші воїни зафіксували розриви 8 ворожих мін 82-го калібру. Ворог вів вогонь з напрямку від окупованого селища Каштанове. Прицільним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння захисники Авдіївки примусили окупантів до подальшого дотримання режиму тиші.

Окрім мінометних обстрілів російсько-окупаційні війська вчора порушували режим тиші застосовуючи переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьке озброєння. Ворог розпочинав бойові дії в районах н.п. Красногорівка, Павлополь, Опитне, Кам’янка, Новотроїцьке та Авдіївка.

Воїни Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння.

5. Протягом 3 квітня, в порушення Мінських угод, російсько-окупаційні війська здійснили по позиціях Українських захисників 20 пострілів зі 122-мм артилерії та випустили 104 міни різних калібрів.

У відповідь наші мужні воїни адекватно та прицільно застосовували чергові вогневі засоби. Як наслідок, за вчора бойових втрат серед наших героїв-захисників немає.

Проте, за повідомленням Штабу ООС, за попередніми даними розвідки, вчора військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил ліквідували трьох російських окупантів.

6. Від початку поточної доби, за наявною станом на 12.00 інформацією, російсько-окупаційні війська тричі порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення.

З 08.55 від Золотого-5 окупанти випустили 2 міни калібру 82 мм та вели вогонь зі протитанкових та автоматичних станкових гранатометів по нашим оборонцям Оріхового.

О 09.20 з напрямку від окупованого села Сигнальне, ворог застосував великокаліберні кулемети по нашим захисникам селища Славне.

З 09.30 також з великокаліберних кулеметів окупанти розпочали обстріл оборонців Водяного.

Наші воїни гідно придушували ворожу збройну активність із незаборонених зразків озброєння та дали ворогу гідну відсіч.

За наявною інформацією, внаслідок прицільного ворожого вогню бойових втрат серед мужніх захисників України немає.

7. Наші воїни — підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.