У Києві трьох хакерів засудили за створення та поширення небезпечного комп'ютерного вірусу

svyatosh sud

 
Прокуратура Києва підтримала державне обвинувачення у судовому розгляді кримінальної справи стосовно трьох хакерів, котрі створили та поширили через мережу Інтернет шкідливий програмний засіб, здатний скачувати інформацію про банківські рахунки юридичних осіб. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.


Як встановило слідство, над створенням  вірусу під назвою "Carbert" росіянин та двоє українців працювали майже два роки - з січня 2010 року по вересень 2012 року.

Згідно розробленого плану кожен з учасників злочинної групи виготовляв лише окремі частини програми, які у подальшому приєднувалися до інших функціональних модулей.

Принцип дії цього вірусу полягав у тому, що потрапивши через мережу Інтернет до комп'ютера, який використовується підприємством чи організацією для віддаленого управління банківськими рахунками через електронну систему "клієнт-банк", вірус автоматично відшуковував інформацію щодо паролів та ключів доступу до цієї системи.

В подальшому, за допомогою цих даних зловмисники із будь-якого місця та без відома власника комп'ютера виготовляли платіжні доручення для перерахування грошових коштів на власні рахунки.

Перевіривши дієвість створеного вірусу на віртуальних об'єктах, хакери через мережу Інтернет підшукали покупця, який погодився сплатити за їхній винахід  $12 тисяч.

Одразу після отримання інтернет-злочинцями вказаної суми, їх було викрито  та затримано працівниками СБУ, а шкідливий програмний засіб вилучено.

Вироком Святошинського райсуду столиці усіх фігурантів справи визнано винними за ч. 2 ст. 361-1 КК України - Створення з метою збуту шкідливого програмного засобу, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, та засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.