«УДАР» вимагає терміново розібратися із ситуацією в «Інформаційному центрі» Мін’юсту

minyust ukraine

 

У зв’язку із інформацією у ЗМІ про блокування роботи держпідприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, що призвело до зупинки роботи усіх реєстрів та несанкціонованого копіювання персональних баз даних громадян України, депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак звернувся до Міністра юстиції та Генерального прокурора України з вимогою розібратися у ситуації, що склалася, та терміново вирішити проблему, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «УДАРу».


«Така ситуація стала можливою, в першу чергу, через непрозорий порядок ведення реєстру та існування корупційного ринку торгівлі інформацією з баз даних», - наголосив він. За словами Чумака, досвід цивілізованих країн показує, що така проблема з легкістю вирішується через надання публічного доступу до частини інформації з реєстрів, створення належних технічних можливостей для їх ведення та захисту тих даних, які визначаються конфіденційними.

«Сьогодні Мін’юст не справився із цим завданням, і скандал із блокуванням реєстрів та несанкціонованим копіюванням баз даних є лише верхівкою айсбергу проблем цього держпідприємства», - підкреслив народний депутат.

На думку Чумака, такі дії можуть призвести не лише до витоку конфіденційної інформації, а й поставлять під загрозу право на нерухомість кожного громадянина України.

Водночас він поінформував, що сьогодні спільно з депутатами інших фракцій готує законопроект щодо відкритості частини даних держреєстру прав на нерухоме майно. «Якщо цю ініціативу підтримає парламент, то такі проблеми більше не виникатимуть. І тоді кожен власник зможе самостійно контролювати інформацію з цього реєстру, а її крадіжка не матиме сенсу», - зазначив політик.

Також він наголосив, що фракція «УДАР» вимагатиме повного та прозорого розслідування ситуації з подальшим інформуванням не лише окремих відомств, а й усіх громадян України, власність яких сьогодні опинилася під загрозою.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.