Біля Мінюсту відбудеться акція проти контролю Інтернету

kontrol internet

 
Як повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Автономної спілки трудящих, у середині грудня держава в особі НКРЗІ зобов`язує провайдерів власним коштом обладнати мережі пристроями, які будуть використовуватися «уповноваженими органами» для подальшого збору інформації та стеження за абонентами. Крім того, провайдерів зобов`язують «сприяти проведенню оперативно-розшукових заходів», – простіше кажучи, «стукати» до відповідних органів. Ну і звичайно, «недопущення розголошення організаційних і тактичних прийомів» означає, що провайдер буде не в праві повідомити особі, що за нею стежать.


Зараз мінюст має завізувати правила, раніше схвалені рішенням НКРЗІ від 16.07.2013 № 445, що були затверджені на засіданні Комісії 10.12.2013. Це буде явним обмеженням свободи слова та таємниці переписки.

Докладніше про це читайте тут: http://avtonomia.net/2013/12/20/militsiya-z-narodom-teper-v-kozhnomu-komp-yuteri/.

Ми виступаємо категорично проти цієї небезпечної новації. Люди, що займаються чимось кримінальним у мережі, знають як уникати проблем із стеженням. Жертвами правоохоронців можуть стати саме «законослухняні громадяни», що не бачать причин приховувати приватне життя.

За останній рік це вже не перша спроба влади втрутитися в свободу Інтернету, нагадаємо, 04.06.2013 депутат-регіонал Володимир Олійник зареєстрував законопроект про цензуру Інтернету, який втім, після критики громадськості, пообіцяв відкликати його http://avtonomia.net/2013/06/07/vlada-hoche-zakrivati-nebezpechni-sajti-protyagom-dobi/.

Ми бачимо посилення авторитарних тенденцій в Україні, де останнім часом держава не гребує навіть прямим фізичним насиллям по відношенню до своїх громадян, а зараз бажає бачити людей «під ковпаком» та стежити за ними і зобов`язати провайдерів допомагати їй у цьому http://avtonomia.net/2013/06/13/chastkova-peremoga-ast-avtor-zakonu-pro-tsenzuru-internetu-zlyakavsya-protestiv-2/.

Отже 25 грудня біля Мінюсту за адресою провулок Рильський, 10 відбудеться акція протесту проти посилення поліцейської держави.

Не можна давати в руки маніаку-вбивці сокиру і вважати це хорошою ідеєю. Віддати українській міліції та СБУ контроль за Інтернетом приблизно така ж безглузда ініціатива.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.