Обама не збирається йти на поступки республіканцям

ustupki obama

 
Президент Барак Обама не збирається йти на поступки представникам опозиційної Республіканської партії в Конгресі США у зв'язку з нинішньою бюджетно-фінансовою кризою у Вашингтоні. Це підкреслив сьогодні на регулярному брифінгу для журналістів прес-секретар Білого дому Джей Карні.


Таким чином він прокоментував майбутню зустріч Обами з лідерами Конгресу США від Республіканської і Демократичної партій. Як заявив Карні, президент не буде вести переговори з приводу необхідності відновлення фінансування діяльності уряду США, яке було перервано у зв'язку з тим, що федеральний бюджет на 2014 фінансовий рік, що почався у вівторок, досі не прийнятий . Глава адміністрації США не планує "пропонувати поступки" республіканцям, зазначив Карні.

Він також повідомив, що міністр фінансів Джейкоб Лью, який візьме участь у зустрічі Обами з лідерами Конгресу, докладно розповість законодавцям про можливі наслідки вимушеного припинення повноцінної роботи уряду і потенційного дефолту США.

Як повідомлялося раніше, на зустріч запрошений спікер палати представників Джон Бейнер (республіканець, від штату Огайо), що має третій за значимістю в державній ієрархії США пост. Прийдуть і лідери республіканської меншості і демократичної більшості в сенаті Мітч Макконнелл (від штату Кентуккі) і Гері Рід (від штату Невада), а також керівник фракції демократів у палаті представників Ненсі Пелосі (від штату Каліфорнія).

Межа держборгу США у розмірі 16,7 трлн доларів, встановлена законом, була досягнута ще в травні. З тих пір міністерство фінансів США використовує так звані екстраординарні заходи, щоб уникнути дефолту за борговими зобов'язаннями країни. Ці заходи, як раніше попереджав Лью, можуть бути вичерпані 17 жовтня 2013, повідомляє ІТАР-ТАСС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.